Σηφουνάκης: Ο Σαμαράς να συγκαλέσει Συμβούλιο αρχηγών για εκλογή Πρόεδρου

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη 10 Απριλίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών και συμφωνία για Πρόεδρο - εκλογές ζητεί ο Ν. Σηφουνάκης

"Οι εκλογές δεν είναι λυση αν κινδυνεύει η πατρίδα". Τα παραπάνω δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Σηφουνάκης ο οποίος πρότεινε σαν λύση τη σύγκλιση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών για την εκλογή του προέδρου.

Όπως διευκρίνισε, η πρωτοβουλία του αυτή είναι προσωπική άποψη αλλά αποτυπώνει το διάχυτο κλίμα που υπάρχει στους βουλευτές και υπογράμμισε πως θα πρέπει να συγκληθεί Συμβούλιο πολιτικών Αρχηγών ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα.

Αναλυτικά:

"Άμεσα, σήμερα κιόλας, ο Πρωθυπουργός να αναλάβει πρωτοβουλία και να συγκαλέσει τους αρχηγούς όλων των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, όπου θα συμφωνηθεί η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή με συγκεκριμένη δέσμευση ως προς τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών εντός του 2015, ώστε να υπάρξει το αναγκαίο χρονικό περιθώριο τόσο για τη διαδικασία Αναθεώρησης του Συντάγματος, όσο και για την ολοκλήρωση των εκκρεμοτήτων με τους δανειστές.

Σε διαφορετική περίπτωση, επισημαίνει, δικαιούνται να εικάζουν οι βουλευτές ότι ο επικαλούμενος "κίνδυνος της καταστροφής" δεν υφίσταται και συνειδητά οδηγείται η χώρα σε εκλογές, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία του λαού δεν τις επιζητεί.

Υπό αυτές τις συνθήκες, οι βουλευτές υποχρεούνται να πράξουν αναλόγως και κατά συνείδηση στις επόμενες ψηφοφορίες, όπως το Σύνταγμα επιτάσσει", αναφέρει ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Σημειώνει δε ότι η χθεσινή ψηφοφορία κατέδειξε ότι "η επιλογή του υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας δεν κατάφερε καν να συσπειρώσει -όπως αναμένετο- τους βουλευτές που ανήκουν στην ίδια πολιτική οικογένεια, την Κεντροδεξιά και βεβαίως την πλειονότητα των ανεξάρτητων βουλευτών", ενώ προσθέτει πως ο ίδιος είχε προτείνει υποψηφίους κύρους από το χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης επαναφέροντας την πρόταση για τον κ. Νίκο Κωνσταντόπουλο.

SHARE:

24Media Network