Σημίτης για άνοιγμα λογαριασμών: "Δεν έχω τίποτα να κρύψω - Συκοφαντίες"

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης
Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης EUROKINISSI

Η απάντηση του πρώην πρωθυπουργού για το άνοιγμα των λογαριασμών του. "Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας" αναφέρει μεταξύ άλλων.

Με μια σύντομη ανακοίνωση απαντά ο Κώστας Σημίτης για το άνοιγμα των λογαριασμών του και σύμφωνα με έγγραφο που φέρνει στο φως η εφημερίδα "Τα Νέα".

"Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω" σημειώνει και προσθέτει: "Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται".

Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Μαλέσιος τόνισε: "ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ... Πληροφορήθηκα σήμερα,πως η αρμόδια αρχή ζήτησε το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών εμένα και της συζύγου μου,προφανώς στα πλαίσια έρευνας που γίνεται για τον διαγωνισμό του συστήματος C4I, της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Πέραν από τις όποιες πολιτικές σκοπιμότητες εξυπηρετεί η επανεμπλοκή του ονόματός μου στην υπόθεση αυτή,θεωρώ ότι το άνοιγμα των λογαριασμών μου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να αποκατασταθεί - μέσα από τα πορίσματα και τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης και των Αρμοδίων Αρχών - η προσωπική μου τιμή και υπόληψη,που βάναυσα είχαν πληγεί από τις άδικες και συκοφαντικές επιθέσεις που είχα στο παρελθόν δεχτεί από την εφημερίδα ΑΥΡΙΑΝΗ και τον εκδότη της Γιώργο Κουρή. Για να λάμψει, ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, μετά από 15 χρόνια η αλήθεια και να διαλυθεί κάθε άδικη υποψία για το πρόσωπό μου. Η ζωή μου ως πολιτικός και ως γιατρός υπήρξε πάντα έντιμη, καθαρή και διάφανη. Μακριά από μίζες ή φακελάκια. Το ίδιο και η διαδρομή της οικογένειάς μου. Γι αυτό, όχι μόνο δεν θα φέρω προσκόμματα, αλλά αντίθετα θα βοηθήσω,αν χρειαστεί, το έργο των Αρμοδίων Αρχών".

ADVERTISING
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ανοίγουν τους λογαριασμούς Σημίτη, συγγενών του και Χρυσοχοΐδη

SHARE:

24Media Network