Συνάντηση Κουτσούμπα με αντιπροσωπεία οδηγών ταξί: “Έκτρωμα το φορολογικό νομοσχέδιο”

Διαβάζεται σε 2'
koutsoumpas
Δημήτρης Κουτσούμπας ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) συναντήθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, εκφράζοντας τη στήριξή του στα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Με αντιπροσωπεία του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αθήνας (ΣΑΤΑ) και τον επικεφαλής του, τον πρόεδρο, Θύμιο Λυμπερόπουλο, συναντήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην έδρα της ΚΕ στον Περισσό.

Κατά τη συνάντηση ο κ. Κουτσούμπας “εξέφρασε τη στήριξη του ΚΚΕ στα δίκαια αιτήματα και τις κινητοποιήσεις των αυτοκινητιστών ενάντια στο φορολογικό νομοσχέδιο που σήμερα εισάγει η κυβέρνηση στην ολομέλεια της Βουλής”.

Χαρακτήρισε το εν λόγω νομοσχέδιο ως “έκτρωμα”, το οποίο πρέπει να καταψηφιστεί – “κι αυτό θα κάνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ – καθώς η επιβολή του τεκμαρτού θα οδηγήσει σε σημαντική αύξηση της φορολογίας σε συνδυασμό με τη χρήση των ψηφιακών εργαλείων για ασφυκτικό έλεγχο. Συνεπώς, στρέφεται ενάντια στους αυτοκινητιστές, όπως και συνολικά ενάντια στους μικρούς επαγγελματίες, τους επιστήμονες όλων των κλάδων”.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε επίσης και στις πρωτοβουλίες που έχει πάρει το ΚΚΕ για τη στήριξη των επαγγελματιών του κλάδου τα προηγούμενα χρόνια, ενώ ξεχωριστή σημασία έχει η πρόταση νόμου που κατέθεσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος που περιλαμβάνει μέτρα ουσιαστικής ανακούφισης του εισοδήματος των επαγγελματιών, όπως το αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 3000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος της οικογένειας, η κατάργηση του ΕΦΚ στα καύσιμα, η μείωση του ΦΠΑ κ.α.”.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Λυμπερόπουλος, ευχαρίστησε το ΚΚΕ για τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών του κλάδου», ενώ κατέστησε σαφές ότι «το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης δεν επιδέχεται τροποποιήσεις γι αυτό απαιτείται να αποσυρθεί πλήρως.

Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του κόμματος, ότι “είναι σε εξέλιξη με μεγάλη επιτυχία η 48ωρη απεργία του κλάδου στην Αττική” και ότι “μετά τη συνάντηση είναι προγραμματισμένη μηχανοκίνητη πορεία των αυτοκινητιστών που από διάφορα σημεία θα συγκλίνουν προς τη Βουλή, ζητώντας από τους βουλευτές να μην υπερψηφίσουν, ενώ κινήσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν και αύριο που αναμένεται να γίνει η ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο”.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Γιώργος Τάτσης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, ο Χάρης Βουρδουμπάς, μέλος του Τμήματος ΕΒΕ της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος γραμματέας της ΤΟ ΕΒΕ και μέλος της ΕΠ της ΚΟΑ του ΚΚΕ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα