Συνέδριο ΝΔ με μηνύματα συσπείρωσης και μερικές “τουφεκιές”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME

Δεύτερη ημέρα εργασιών του 15ου συνεδρίου της ΝΔ με τα κομματικά στελέχη να καλούν τους δεξιούς ψηφοφόρους να στηρίξουν στις ευρωεκλογές. Μεμονωμένες αιχμές για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες της δεύτερης ημέρας του 15 συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, το οποίο ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τα κομματικά στελέχη της ΝΔ που πήραν το λόγο το πρωί του Σαββάτου έστειλαν μηνύματα συσπείρωσης στη δεξιά βάση εν όψει των ευρωεκλογών. Το κυβερνών κόμμα άλλωστε ανησυχεί για τυχόν χαλαρή ψήφο και διαρροές προς τα δεξιά. Και δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Μητσοτάκης χθες στην ομιλία του, επιτέθηκε (χωρίς να τον κατονομάσει) στον κ.Βελόπουλο πέντε φορές. Ενώ άφησε αιχμές και για μικρότερα κόμματα και για τον “δεξιό λαϊκισμό”.

Ο πρωθυπουργός προειδοποίησε μάλιστα το δεξιό ψηφοφόρο που σκέπτεται να ρίξει ψήφο διαμαρτυρίας, ότι αυτή τελικά μπορεί να δρομολογήσει “ένα αναπάντεχο πολιτικό σκηνικό, αναστατώνοντας συνολικά τη ζωή του. Και τώρα όλα όσα θεωρούσε δεδομένα ξαφνικά παύουν να ισχύουν, αλλά ύστερα είναι αργά.”

Στο πλαίσιο λοιπόν της συνεχιζόμενης επιχείρησης δεξιάς συσπείρωσης ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ, Γιάννης Σμυρλής μεταξύ άλλων ζήτησε: “Να δώσουμε τη μάχη τόσο γι την πολιτική σταθερότητα της Ελλάδας, μέσα σε ένα ασταθές διεθνές περιβάλλον με έναν πόλεμο στην Ουκρανία με μία φλεγόμενη Μέση Ανατολή, και να συνεχίσουμε στο δρόμο των μεγάλων μεταρρυθμίσεων δίνοντας μία μεγάλη νίκη στη ΝΔ”.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Σταύρος Καλαφάτης χαρακτήρισε ως ζητούμενο στις ευρωεκλογές “μία πλατιά νίκη της ΝΔ που δεν θα αφήσει περιθώρια για αναχώματα στην πορεία της χώρας”. Μάλιστα κάρφωσε και εκείνος τα μικρά δεξιά κόμματα λέγοντας ότι “ο πατριωτισμός δεν είναι απόπειρες καπηλείας και τυμβωρυχίας.”

Ενώ και ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Νίκος Ρωμανός, τόνισε ότι: “Εν όψει των ευρωεκλογών το οφείλουμε στα παιδιά μας να στείλουμε στις 9 Ιουνίου ένα και μόνο μήνυμα, προχωράμε όλοι μαζί μπροστά”.

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Ορφέας Γεωργίου, αναφέρθηκε στην ψήφιση του νομοσχεδίου που ανοίγει για πρώτη φορά την πόρτα σε ιδιωτικά ΑΕΙ και δήλωσε εν όψει ευρωεκλογών ότι “η γενιά μας δεν εφησυχάζει”.

Ο γραμματέας Οργανωτικού και διευθυντής του γραφείου του πρόεδρου της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, υποστήριξε ότι: “Κάποιοι επιχειρούν να βυθίσουν την πολιτική ζωή στην τοξικότητα, το λαϊκισμό και την ανευθυνότητα. Επενδύουν στην καπηλεία και την τυμβωρυχία. Διαγκωνίζονται και τη δεύτερη θέση στην κατάταξη της αντιπολίτευσης και μιλούν για χαλαρή ψήφο”. Κάλεσε όμως τους ψηφοφόρους να μην κάνουν το λάθος, υπογραμμίζοντας τη σημασία των ευρωεκλογών.

Ήδη πάντως έπεσαν και οι πρώτες εσωκομματικές τουφεκιές για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών με το βουλευτή Λάρισας Μάξιμο Χαρακόπουλο να υποστηρίζει ότι τα κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη στέκονται αμήχανα απέναντι στην ατζέντα της “woke” κουλτούρας”.

Ειδικότερα ο κ. Χαρακόπουλος υποστήριξε ότι: “Η ευρωπαϊκή συνοχή χρειάζεται και ιδεολογική συνεκτικότητα. Στο 12ο συνέδριό μας, πριν τις ευρωεκλογές του 2019, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, είχε πει ότι αν διατρέξει κανείς με ένα αερόστατο την Ευρώπη από το Ταλίν μέχρι την Αθήνα θα παρατηρήσει ότι σε κάθε χωριό και πόλη υπάρχει μια χριστιανική εκκλησία, υψώνεται ένα καμπαναριό. Έχουμε κοινές καταβολές. Πρέπει να επιμείνουμε στις χριστιανικές μας αξίες, στην ευρωπαϊκή μας ταυτότητα, έλεγε ο Βέμπερ.

Δυστυχώς, σήμερα, ακόμη και η ευρωπαϊκή χριστιανοδημοκρατία παρακολουθεί αμήχανα τον αποχρωματισμό των ευρωπαϊκών παραδόσεων από οποιαδήποτε αναφορά στις κοινές μας χριστιανικές ρίζες, εξαιτίας ιδεοληπτικών τάσεων που προωθούν την νεφελώδη πολυπολιτισμικότητα, την άτεγκτη πολιτική ορθότητα, τον ακραίο δικαιωματισμό της “woke” κουλτούρας”.

Στις 13:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί η ομιλία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ.

Δείτε το πρώτο μέρος των εργασιών του συνεδρίου

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα