ΣΥΡΙΖΑ: 17 στελέχη ζητούν άμεση σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας

Διαβάζεται σε 3'
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Menelaos Myrillas / SOOC

Οι εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ τρέχουν ραγδαία με 17 στελέχη να αιτούνται έκτακτη σύγκληση της Πολιτικής Γραμματείας.

Άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν 17 μέλη του οργάνου με επιστολή που στάλθηκε στη Γραμματεία του Κόμματος.

Την επιστολή-αίτημα τα περισσότερα “βαριά ονόματα της ΠΓ, γεγονός που αποτυπώνει την αγωνία τους μετά από όσα συνέβησαν το ΣΚ και ιδιαίτερα το ερωτηματολόγιο του Στέφανου Κασσελάκη για το οποίο ελάχιστοι είχαν γνώστη (όπως αποδεικνύεται).

Προς το παρόν πάντως παραμένει άγνωστο το πότε θα συνεδριάσει το όργανο. Τη Δευτέρα ο Στέφανος Κασσελάκης θα λείπει στο Λονδίνο σε προγραμματισμένο εδώ και καιρό ταξίδι. Από εκεί και πέρα ο χρόνος πιέζει γιατί το Συνέδριο του Κόμματος αρχίζει την Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι την Κυριακή το πρωί η Ολγα Γεροβασίλη, στέλεχος κύρους και πρώην Υπουργός, ζήτησε συνεδρίαση των οργάνων (Πολιτική Γραμματεία και Κεντρική Επιτροπή) ΠΡΙΝ τη διεξαγωγή του συνεδρίου έτσι ώστε αυτό να μην καταστεί συνέδριο διάλυσης.

Aναλυτικά τα 17 μέλη της ΠΓ που ζητούν άμεση σύγκληση του οργάνου:

1. ΑΡΑΠΗ-ΜΠΕΛΩΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
2. ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ
3. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
4. ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
5. ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ
6. ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΑΡΙΑ
7. ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
8. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ
9. ΠΑΠΠΑΣ ΝΙΚΟΣ
10. ΠΟΛΑΚΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
11. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
12. ΡΗΓΑΣ ΠΑΝΟΣ
13. ΣΚΟΡΙΝΗΣ ΝΙΚΟΣ
14. ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
15. ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑ
16. ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ
17. ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

Θυμίζουμε τη δήλωσης της κα Γεροβασίλη

Με μεγάλη έκπληξη διάβασα στον ιστότοπο του iSYRIZA την πρωτοβουλία του Προέδρου Στέφανου Κασσελάκη να ζητήσει τη γνώμη των μελών του κόμματος για θέματα που αφορούν στη δομή, στην ονομασία, στο λογότυπο, καθώς και στην πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Πέντε ημέρες πριν το συνέδριο, επιλέγονται και τίθενται, εν είδει ερωτηματολογίου δημοσκόπησης, ζητήματα ταυτοτικά, που αποτελούν συνεδριακές αποφάσεις και καταστατικές θέσεις του κόμματός μας. Ζητήματα κομβικά, κρίσιμα και σημαντικά δεν τίθενται στη δημόσια σφαίρα από τη στιγμή που δεν έχουν τεθεί ούτε στις θέσεις, ούτε στον δημόσιο, αλλά ούτε και στον εσωκομματικό διάλογο των μελών του κόμματος.

Θα περίμενα, επομένως, από τον Πρόεδρο, πριν θέσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα αυτά τα ταυτοτικά ερωτήματα για το κόμμα μας στα μέλη μας, να μας πει τι ακριβώς προτείνει ο ίδιος, ποια είναι δηλαδή η δική του θέση για τα παραπάνω.

Το ελάχιστο που υποχρεούμαι να πράξω μετά απ’ όλα αυτά, είναι να ζητήσω άμεσα την έκτακτη σύγκληση των καθοδηγητικών οργάνων του κόμματος, δηλαδή της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής, πριν τη σύγκληση του Συνεδρίου. Πριν δηλαδή αυτό εξελιχθεί de facto σε συνέδριο διάλυσης του κόμματος που ο Αλέξης Τσίπρας έφερε στη διακυβέρνηση του τόπου και το οποίο παρέδωσε στον διάδοχό του στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα