ΣΥΡΙΖΑ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου

ΣΥΡΙΖΑ: Αναβλήθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη προέδρου
ΣΥΡΙΖΑ Aris Oikonomou / SOOC

Στις 17 Σεπτεμβρίου η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά από απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος λόγω των εκτεταμένων καταστροφών που έχει προκαλέσει στη χώρα η κακοκαιρία.

Οπως αναμενόταν η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ πήρε την απόφαση για αναβολή των εσωκομματικών εκλογών που ήταν προγραμματισμένες για την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου.

Οι εκτεκταμένες καταστροφές της χώρας αλλάζουν τις προτεραιότητες για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα αναλάβει δράση για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Η απόφαση, που δεν ήταν απλή, πάρθηκε μετά από δύο συσκέψεις. Στην πρώτη πήραν μέρος οι πέντε υποψήφιοι και τα επιτελεία τους που έδωσαν το πράσινο φως και στη δεύτερη τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο πρώτος γύρος των εκλογών θα γίνει στις 17 του Σεπτέμβρη και ο δεύτερος, εφόσον χρειαστεί, στις 24. Το κόμμα στη ΔΕΘ, αν τελικά όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις διεξαχθούν, αναμένεται να το εκπροσωπήσει ο Σωκράτης Φάμελλος.

Η απόφαση:

Η χώρα ζει μια βιβλική καταστροφή από την κακοκαιρία. Η Θεσσαλία έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί, με ανθρώπινες απώλειες, αγνοούμενους και εγκλωβισμένους, με ανυπολόγιστες καταστροφές σε κρίσιμες υποδομές και δίκτυα και τραγικές συνέπειες στην τοπική οικονομία, σε επιχειρήσεις, κτηνοτροφική και γεωργική παραγωγή.

Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τους συνανθρώπους μας που έχασαν τη ζωή τους και την αγωνία μας για τις επιχειρήσεις απεγκλωβισμού. Παράλληλα, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται και σε όλους όσοι επιχειρούν στο πεδίο.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι δεδομένες και είναι εγκληματικές. Και δεν υπάρχουν πλέον δικαιολογίες. Δεν απορροφήθηκαν τα ευρωπαϊκά κονδύλια. Δεν προχώρησαν ώριμες αντιπλημμυρικές μελέτες και έργα. Δεν κατανεμήθηκαν όπως έπρεπε οι υλικοί και οι ανθρώπινοι πόροι. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές, το δήθεν επιτελικό κράτος απέτυχε και στην πρόληψη και την αντιμετώπιση των πλημμυρών, παρά τις έγκαιρες προειδοποιήσεις, παραβλέποντας ακόμα και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθυστέρηση στην υλοποίηση των Σχεδίων Κινδύνου Πλημμύρας, που παρέλαβε η κυβέρνηση Μητσοτάκη το 2019. Για άλλη μια φορά, τονίζουμε την ανάγκη της ουσιαστικής ενίσχυσης της πολιτείας, προκειμένου να είναι ανθεκτική απέναντι στις συνέπειες της κλιματικής κρίσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στις πληγείσες περιοχές, δίπλα στους πολίτες που δοκιμάζονται. Ήδη έχει οργανωθεί επιχείρηση αλληλεγγύης από την “Αλληλεγγύη για όλους” με αποστολή μιας πρώτης βοήθειας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα υπάρξει ενημέρωση τις αμέσως επόμενες ημέρες για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα σημεία συγκέντρωσης. Παράλληλα, καλούμε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να συμβάλουν με όλες τους δυνάμεις στις δράσεις αλληλεγγύης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αίσθημα ευθύνης, αποφασίζει την αναβολή των εκλογών ανάδειξης Προέδρου για τις 17 Σεπτεμβρίου και εφόσον υπάρξει επαναληπτική εκλογή για τις 24 Σεπτεμβρίου.


Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα