ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις κατά Κασσελάκη για την παραπομπή Τζουμάκα

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Αντιδράσεις κατά Κασσελάκη για την παραπομπή Τζουμάκα
INTIME

Για αντικαταστατική ενέργεια έκανε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην ανάρτηση που έκανε σχολιάζοντας την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του ΣΥΡΙΖΑ. Τι αναφέρουν Φίλης και Τσακαλώτος

Ο Νάσος Ηλιόπουλος πρόσθεσε το όνομά του σ’ αυτά των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που επέκριναν δημοσίως τον Στέφανο Κασσελάκη για την παραπομπή του Στέφανου Τζουμάκα στην επιτροπή δεοντολογίας του κόμματος.

Αναλυτικά τόνισε σε ποστάρισμά του στο facebook

Στην τελευταία συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας η πλειοψηφία απέρριψε πρόταση που αφορούσε το απαράδεκτο φαινόμενο των δημοσίων δηλώσεων κεντρικών στελεχών για την υπερψήφιση ψηφοδελτίων της ΝΔ και ανεξάρτητων δεξιών και την ανάγκη δημόσιας αποδοκιμασίας αυτών. Οι δηλώσεις αυτές υπονόμευσαν την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δημιουργώντας εικόνα πολυφωνίας και απουσίας ενιαίας στάσης απέναντι σε μια κρίσιμη μάχη. Ο ίδιος ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης παρέπεμψε αόριστα το θέμα στο μέλλον.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανακοίνωσε την αντικαταστατική διαγραφή του Στεφανου Τζουμάκα. Δεν θα κρίνω τις δηλώσεις του για τις οποίες τον λόγο θα έπρεπε να έχουν τα αρμόδια όργανα. Αλλά θα πω το εξής: η επίκληση της συλλογικότητας και των κανόνων δεν μπορεί να είναι επιλεκτική και κυρίως δεν μπορεί να ανοίγει το δρόμο για αυταρχικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές στις γραμμές μας.

Eίχε προηγηθεί ποστάρισμα του Νίκου Φίλη ο οποίος ήταν ιδιαίτερα επικριτικός:

Ο Στέφανος Κασσελάκης προχώρησε σε μια απαράδεκτη ενέργεια απέναντι στον Στέφανο Τζουμάκα, που βαθαίνει την κρίση στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Προφανώς δεν γνωρίζει το καταστατικό και τη δημοκρατική κουλτούρα του κόμματός μας.

Στην ουσία επιθυμεί τη διαγραφή του αγωνιστή της Δημοκρατίας Στ. Τζουμάκα για την πολιτική κριτική που ασκεί και για όσα είχε αναφέρει την εποχή που διεκδικούσε την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αλλά και προχθές στην Πολιτική Γραμματεία χωρίς να λάβει οποιαδήποτε απάντηση.

ε ανάρτηση από το Μαϊάμι ο κ. Κασσελάκης δείχνει πως εννοεί την περιβόητη «αδιαμεσολάβητη εκπροσώπηση» των μελών του κόμματος. Δείχνει επίσης πώς εννοεί το Συνέδριο, τη διεξαγωγή του οποίου συνεχώς αναβάλλει. Με διαγραφές διαφωνούντων!

Είναι χρέος όλων μας να στηρίξουμε τον Στέφανο Τζουμάκα και να μην επιτρέψουμε τον περαιτέρω εκφυλισμό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Μια τέτοια εξέλιξη αποτελεί το καλύτερο δώρο στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Περισσότερο λακωνικός αλλά εξίσου σαφής, έστω και αν δεν χρησιμοποίησε ονόματα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος που υπογράμμισε:

Υπάρχει το “θέτει τον εαυτό του εκτός κόμματος”. Υπάρχει επίσης η “παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας”. Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πως τα δυο μπορούν να ισχύουν την ίδια στιγμή. Σημείο των καιρών και αυτό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα