ΣΥΡΙΖΑ: Απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να επαίρεται για την πολιτική του, μετά την τραγωδία της Πύλου

Διαβάζεται σε 1'
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ
Τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Eurokinissi

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο σύνοδο MED9 για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Είναι απαράδεκτο ο κ. Μητσοτάκης να χρησιμοποιεί τη Σύνοδο των Ευρωπαϊκών Χωρών του Νότου για να επαίρεται για την ‘πολιτική ενεργητικής αποτροπής’ της χώρας, τη στιγμή που πριν λίγους μήνες 600 άνθρωποι πνίγηκαν εντός της περιοχής έρευνας και διάσωσης της Ελλάδας, στην οποία βρίσκονταν για 13 ώρες χωρίς να τους παρασχεθεί ούτε ένα σωσίβιο», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη σύνοδο των MED9.

Σημειώνει ότι «εξίσου απαράδεκτο είναι το γεγονός ότι ούτε ευθύνες έχουν αποδοθεί για αυτήν την τραγωδία, ούτε συμπεράσματα αναζητούνται για το τι πρέπει να γίνει ώστε να μην επαναληφθεί».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπογραμμίζει ότι «η προστασία των συνόρων της Ελλάδας πρέπει να εξασφαλίζεται με σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και προάσπιση όποιας ζωής απειλείται. Και ασφαλώς με αντιμετώπιση του προσφυγικού/μεταναστευτικού σε ευρωπαϊκό και ευρωτουρκικό επίπεδο».

Τονίζει ότι «δεν θα αποδεχθούμε ποτέ την αποσιώπηση αυτής της υπόθεσης που προσπαθεί να επιβάλλει ο κ Μητσοτάκης προκειμένου να νομιμοποιήσει την πολιτική του».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα