ΣΥΡΙΖΑ: “Δώστε τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ και τους τίτλους σπουδών του Ζούλα”

Διαβάζεται σε 2'
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ SOOC

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρωθυπουργό, αλλά και την ΕΡΤ η οποία “δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης”.

Απαντήσεις σχετικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ και το πτυχίο του κ. Ζούλα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά:

“Τα όσα αποκαλύπτονται από σειρά δημοσιευμάτων σχετικά με τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Κωνσταντίνο Ζούλα, αναδεικνύουν το τι εννοεί ο Κυρ. Μητσοτάκης με την «αριστεία». Τα οικονομικά πεπραγμένα της διοίκησης της ΕΡΤ επί προεδρίας του κ. Ζούλα, τον οποίο είχε προτείνει για τη συγκεκριμένη θέση ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης το 2019, ενώ διατελούσε διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ (!), έχουν ως εξής: Χρέη ύψους 122 εκατομμυρίων ευρώ προς την ΕΡΤ από τους παρόχους ενέργειας και ραγδαία πτώση κερδών τα τελευταία δύο χρόνια.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από τα σχετικά ρεπορτάζ, ο κ. Ζούλας δεν διαθέτει πτυχίο αναγνωρισμένο από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές, το οποίο είναι προαπαιτούμενο για τη συγκεκριμένη θέση.

Απαιτούμε από τον κ. Μητσοτάκη και τη διοίκηση της ΕΡΤ να δώσουν στη δημοσιότητα τα πλήρη στοιχεία αναφορικά με τα οικονομικά στοιχεία της ΕΡΤ. Επιπλέον, ο κ. Ζούλας και η κυβέρνηση οφείλουν να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις αναφορικά με τους τίτλους σπουδών του. Η δημόσια τηλεόραση δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τσιφλίκι της ΝΔ και της κυβέρνησης.”.​

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα