ΣΥΡΙΖΑ: Ένας χρόνος χωρίς τον Νεκτάριο Σαντορινιό

Διαβάζεται σε 2'
Νεκτάριος Σαντορινιός
Νεκτάριος Σαντορινιός INTIME

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από τον θάνατο του Νεκτάριου Σαντορινιού και το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη για τον πρόωρο χαμό του.

Ανακοίνωση στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού, του βουλευτή Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώη υπουργού, που έφυγε από τη ζωή πριν ένα χρόνο σε ηλικία 51 ετών, μετά από σκληρή αλλά άνιση μάχη με τον καρκίνο, εξέδωσε το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, “ο ένας χρόνος που πέρασε από την απώλεια του συντρόφου μας Νεκτάριου Σαντορινιού δεν στάθηκε ικανός για να μειώσει τη βαθιά μας θλίψη για τον πρόωρο χαμό του” κάνοντας λόγο για έναν άξιο και ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο, με την απώλειά του να προκαλεί θλίψη στην πολιτική σκηνή της χώρας.

“Ο Νεκτάριος Σαντορινιός ήταν ένας άξιος και ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος. Ένας αγωνιστής της Αριστεράς με συνέπεια στα συλλογικά χαρακτηριστικά της πολιτικής δράσης, την ίδια ώρα που η προσωπική συμβολή του, από τις θέσεις κυβερνητικής ευθύνης που ανέλαβε και μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ήταν καθοριστικής σημασίας για την προώθηση των συμφερόντων των κατοίκων της νησιωτικής, και όχι μόνο, Ελλάδας. Κατόρθωσε να βελτιώσει ουσιαστικά τις συνθήκες ζωής των συνανθρώπων του κι αυτό δεν μπορούν να το πουν πολλοί.

Μετά από μια μακρά πολιτική διαδρομή που ξεκίνησε από τα μαθητικά του χρόνια και μια σημαντική συνδικαλιστική πορεία, το 2015 ο Νεκτάριος Σαντορινιός εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Δωδεκανήσου. Το 2016 αναλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Νησιωτικής Πολιτικής, ως Υφυπουργός και το 2018 ως Αναπληρωτής Υπουργός. Στις εκλογές του 2019 επανεκλέγεται και αναλαμβάνει, ως επικεφαλής, τον Τομέα Ναυτιλίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το έργο του είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας της στάσης ζωής του. Συνέδεσε το όνομά του με πολλά θετικά μέτρα στο πλαίσιο της νησιωτικής πολιτικής της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως με το Μεταφορικό Ισοδύναμο. Ένα μόνιμο μέτρο απέναντι στην απομόνωση των νησιών και των νησιωτών, τους οποίους υπηρέτησε ακούραστα, με επιμονή και έμπνευση.

Θα τον θυμόμαστε για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά και τα επιτεύγματά του, για το παράδειγμα που μας έδινε, για το ήθος του, όλα εκείνα τα στοιχεία του που μας έκαναν κι εμάς καλύτερους”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα