ΣΥΡΙΖΑ για 21η Απριλίου: “Έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες”

Διαβάζεται σε 1'
ΣΥΡΙΖΑ
ΣΥΡΙΖΑ EUROKINISSI

“Η κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπήρξε στιγμιαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα δεκαετιών μίσους, διώξεων, αυταρχισμού και βίας” ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ανακοίνωση για τη “μαύρη επέτειο” της 21ης Απριλίου, όταν και επιβλήθηκε η στρατιωτική δικτατορία στη χώρα μας το 1967, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

“Οφείλουμε να θυμόμαστε πως έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες” τόνισε μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

“Την 21η Απριλίου 1967 η Ελλάδα μπήκε στον γύψο από μια ομάδα επίορκων συνταγματαρχών και τους υποστηρικτές τους εντός και εκτός συνόρων.

Η κατάλυση της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν υπήρξε στιγμιαίο γεγονός, αλλά αποτέλεσμα δεκαετιών μίσους, διώξεων, αυταρχισμού και βίας κατά την περίοδο της καχεκτικής δημοκρατίας που κληροδότησε ο εμφύλιος πόλεμος.

Φέτος όπως και κάθε 21η Απριλίου οφείλουμε να θυμόμαστε πως έννοιες όπως η Δημοκρατία, η Ελευθερία, το Κράτος Δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες και συνιστούν κατακτήσεις που είναι επιβεβλημένο να υπερασπιζόμαστε καθημερινά απέναντι σε όσους επιχειρούν να τις περιορίσουν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα