ΣΥΡΙΖΑ: Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση των “6+6”

Διαβάζεται σε 2'
Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου EUROKINISSI

Η πανελλαδική συνδιάσκεψη των “6+6” ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, με τα περισσότερα μέλη να τάσσονται υπέρ της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς, όμως, να ανακοινώνεται σχετική επίσημη απόφαση.

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής (19/11) η πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη των “6+6”, η οποία συνεδρίαζε σήμερα στον απόηχο των μαζικών αποχωρήσεων από τον ΣΥΡΙΖΑ με πυρά κατά του νέου προέδρου, Στέφανου Κασσελάκη.

“Η κατάσταση ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα”, σημειώνουν πηγές της ηγετικής ομάδας όσων συμμετείχαν στην πανελλαδική συνάντηση των «έξι συν έξι», στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 1.000 στελέχη από όλη την Ελλάδα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ειδικότερα ότι “η κοινή εκτίμηση είναι ότι με ευθύνη της ηγετικής ομάδας ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αντιμετωπίζει μια κρίση με στοιχεία διάλυσης. Η ρίζα του προβλήματος είναι πρώτα από όλα θέμα πολιτικών επιλογών και πολιτικού ήθους. Δυστυχώς η ηγετική ομάδα αντί να επιτρέψει μια ανοιχτή και ειλικρινή συζήτηση σε αυτή την βάση επιλέγει σενάρια συνομωσίας και προσωπικές επιθέσεις”.

Όπως άλλωστε αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο, η συντριπτική πλειοψηφία των τοποθετήσεων των μελών του χώρου, τάχθηκε υπέρ της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ οι όποιες σκέψεις που εκφράστηκαν, αφορούσαν την προοπτική αυτή αλλά τον χρόνο και τους όρους με τους οποίους θα πραγματοποιηθεί. Παρά, όμως, το γενικότερο κλίμα δεν έγινε κάποια επίσημη ανακοίνωση μετά το τέλος της διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται, ότι νωρίτερα το πρωί, πολλά μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την αποχώρησή τους από το κόμμα, μετά από τη συνεδρίαση της ολομέλειας, επικρίνοντας τη νέα ηγεσία και τις ενέργειές της και δηλώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν «άλλοθι στην τελική μετάλλαξη του κόμματος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα