ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ο Κασσελάκης – Τι είπε με Μενουδάκο

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ: Στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων ο Κασσελάκης – Τι είπε με Μενουδάκο

O Στέφανος Κασσελάκης πέρασε το κατώφλι του επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Κωνσταντίνου Μενουδάκου και έθεσε θυμά σοβαρών ζητημάτων.

To θέμα της διαρροής των e-mail εκλογέων αλλά και αυτό των επικλοπών τέθηκαν επί τάπητος την Τετάρτη στη συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον επικεφαλής της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

«Πρέπει να ξέρουμε τα προσωπικά δεδομένα των εκλογέων του εξωτερικού ποιος τα διέρρευσε και πού αλλού έχουν διαρρεύσει» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης και ζήτησε να διευρυνθεί το ενδεχόμενο για «άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών».

Ειδικότερα, ο Στ. Κασσελάκης κ τόνισε: «Ζητήσαμε ενημέρωση για δυο σημαντικά ζητήματα: το πρώτο είναι το παράνομο κακόβουλο λογισμικό, το Predator, οι 93 στόχοι τους οποίους παρέδωσε στην Εισαγγελία και αναμένουμε ακόμα μετά από πολλούς μήνες κάποια απάντηση κι ότι αν συμπίπτουν με τις υποκλοπές από την ΕΥΠ και το Μέγαρο Μαξίμου».

Δεύτερον, «συζητήσαμε για τη διαρροή απόρρητων προσωπικών δεδομένων για τους εκλογείς του εξωτερικού κι απ’ ό,τι καταλαβαίνουμε υπάρχει μια έρευνα που γίνεται διεξοδικά. Ζητήσαμε να χυθεί άπλετο φως, να διευρυνθεί η έρευνα για πιθανές άλλες διαρροές από τα ίδια κέντρα εντός του υπουργείου Εσωτερικών, διότι έχουμε πλέον την ομολογία και από τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ-κυβέρνησης, αλλά και από την κα Ασημακοπούλου ότι αυτά τα δεδομένα ήταν στη διάθεση τους για κομματικούς σκοπούς μετά την υπηρεσιακή κυβέρνηση, για 7 μήνες, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα