ΣΥΡΙΖΑ: Σχεδόν απολογητική η απάντηση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία

Διαβάζεται σε 2'
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα νησιά του Αιγαίου και ασκεί δριμεία κριτική στην στάση της κυβέρνησης.

Στην αντίδραση της Τουρκίας που έθεσε ζήτημα αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών του Αιγαίου, με αφορμή τα θαλάσσια πάρκα στο Αιγαίο και το Ιόνιο, απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Την ίδια ώρα, ασκεί σκληρή κριτική στη στάση της κυβέρνησης, αναφέροντας πως η απάντηση του ελληνικού ΥΠΕΞ ήταν «σχεδόν απολογητική».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ καταδικάζει απερίφραστα την προκλητική ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, στην οποία ευθέως, αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επί  των νησιών του Αιγαίου.

Η απαράδεκτη αυτή ανακοίνωση, παραβιάζει εκ νέου το πνεύμα και το γράμμα της Διακήρυξης των Αθηνών και ακολουθεί την πάγια τουρκική τακτική περί επιλεκτικής ερμηνείας των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου και υπονομεύει την προώθηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Ακολουθώντας το δόγμα της υποβάθμισης των τουρκικών προκλήσεων, η κυβέρνηση συνεχίζει την επικοινωνιακή, μικροπολιτική διαχείριση των ελληνοτουρκικών, όπως προκύπτει και από την σχεδόν απολογητική ανακοίνωση – απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών στην τουρκική πλευρά.

Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική πρόκληση και να καταστήσει σαφές στην γείτονα ότι τέτοιες απαράδεκτες και εμπρηστικές δηλώσεις επιβαρύνουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Κυρίως καλούμε την κυβέρνηση να προωθήσει μια συγκροτημένη εθνική στρατηγική στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, στο πλαίσιο προτάσεων που έχουμε καταθέσει, αντί να τις διαχειρίζεται με μικροπολιτική, επικοινωνιακή λογική και το βλέμμα στα εσωκομματικά της».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα