Σκληραίνει πάλι την κριτική της η ΝΔ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ)
ΕΚΔΗΛΩΣΗ "Ο ΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ ΕΛΥΤΗ, ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟ" ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (EUROKINISSI / ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ) EUROKINISSI

Περίπλοκη φαντάζει η στάση της ΝΔ, ως προς την ημερομηνία των εκλογών. Τώρα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνει να εννοηθεί πως κάθε προσπάθεια μετάθεσης του εκλογικού χρόνου αποτελεί αιτία πολέμου

Αιτία πολέμου φαίνεται πως αποτελεί για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κάθε προσπάθεια μετάθεσης του εκλογικού χρόνου.

Μάλιστα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιχειρήσει να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών.

Τούτο όμως όχι χωρίς να λέει ναι η ΝΔ σε μία μικρή παράταση.

Πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, ημερομηνία την οποία η ΝΔ εξακολουθεί να τη θεωρεί καταλληλότερη ημερομηνία, η μόνη παράταση είναι αυτή των δύο ή τριών εβδομάδων και σε κάθε περίπτωση καταληκτικός χρόνος των εκλογών πρέπει να είναι η 4η Μαρτίου.

Στο επιτελείο του προέδρου Αντ. Σαμαρά, μόλις δυο εβδομάδες μετά τη φράση του στο Βήμα της Κυριακής, ότι "δεν κοιμόμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο" , επικρατεί η άποψη πως η παρούσα κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και είναι ειδικού σκοπού και άρα μπορεί να υπάρξει μόνο μια μικρή χρονική παράταση εάν χρειαστεί.

Ως εκ τούτου, όπως λένε στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, οποιαδήποτε κίνηση για να μετατεθεί ο χρόνος των εκλογών, θα τορπιλίσει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια.

Στελέχη του κόμματος τονίζουν ότι όσοι προσπαθούν να παρατείνουν τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και να διευρύνουν τον ρόλο της μεταβατικής κυβέρνησης στην πραγματικότητα υπονομεύουν τον ρόλο και το έργο του κ. Παπαδήμου.

Ενδεικτικό της καχυποψίας που αντιμετωπίζει η ΝΔ τα διάφορα σενάρια περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης, ήταν και η επιθετική αντίδραση στελεχών του κόμματος στο άρθρο - παρέμβαση της εφημερίδας Καθημερινή, του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας. Κ. Στεφανόπουλου

Ο κ. Στεφανόπουλος υποστήριζε την παράταση του κυβερνητικού βίου έως το 2013.

Μάλιστα, ο τομεάρχης Δικαιοσύνης και μέλος της "προεδρικής φρουράς" κ. Κ. Τζαβάρας, με συνέντευξή του στο Βήμα fm το πρωί της Δευτέρας, δήλωσε κατάπληκτος από την παρέμβαση του κ. Στεφανόπουλου, περιέγραψε την κυβέρνηση Παπαδήμου ως κινούμενη στο όριο του πολιτεύματος και τόνισε ότι "ο κυρίαρχος λαός θα πρέπει να δώσει κυβέρνηση δημοκρατικά νομιμοποιημένη".

Θυμήθηκε πάλι τα μέτρα η ΝΔ

Στα νέα μέτρα εστιάζεται η ΝΔ, εάν φυσικά αυτά ληφθούν, πέρα από εκείνα που ήδη υπάρχουν στο μεσοπρόθεσμο και στον προϋπολογισμό.

Η ηγεσία της ΝΔ τηρεί προσεκτική στάση και εξετάζει όλα τα σενάρια, ενώ έχει ρίξει την προσοχή της στις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλου, ότι δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα.

Πιθανότατα διότι οι δηλώσεις θα χρησιμοποιηθούν προς όφελος του κόμματος και φυσικά προς όφελος του Α. Σαμαρά.

Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως αρχίζει να καλλιεργείται κλίμα εξόδου της ΝΔ από την κυβέρνηση, εάν τεθεί ζήτημα νέων μέτρων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

"Δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο για τις εκλογές"

SHARE:

24Media Network