Σκοπιανό: Συνάντηση Παυλόπουλου- Ιερώνυμου με μηνύματα συναίνεσης

Στιγμιότυπο από την συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018 (EUROKINISSI/ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ) EUROKINISSI

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο και εγκωμίασε τη στάση της Εκκλησίας, η οποία όπως είπε έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση.

Λίγο πριν από τις 18.00 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος πέρασε το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, όπου έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, μία ημέρα μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επίσης με θέμα το Σκοπιανό.

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδας ζήτησε το πρωί ακρόαση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να τον ενημερώσει για τις εκκλησιαστικές παραμέτρους του ονοματολογικού ζητήματος με την ΠΓΔΜ.

ADVERTISING

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εγκωμίασε τη στάση της Εκκλησίας, η οποία όπως είπε έχει ως βασικό στόχο -χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής- να ευνοεί την συναίνεση.

«Συνηθισμένη εγρήγορση υπάρχει για όλα τα ζητήματα, τα οποία αφορούν τον τόπο και για τα εθνικά μας θέματα» υπογράμμισε ειδικότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ παράλληλα εξήρε τη στάση της Εκκλησίας και στα θέματα αυτά.

Μια στάση που, όπως είπε ο Πρόεδρος, έχει ως βασικό στόχο, χωρίς να αναμιγνύεται σε ζητήματα πολιτικής, να ευνοεί τη συναίνεση, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό, και ιδίως αυτές τις ώρες. «Και από την άλλη πλευρά να ευνοεί-βεβαίως-την έκφραση όλων των απόψεων, όπως ταιριάζει στον τόπο μας. Έναν τόπο, όπου η Ορθοδοξία δίνει και τον τόνο του Πολιτισμού» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ένα κομμάτι του Πολιτισμού μας και του κοινού μας ευρωπαϊκού πολιτισμού οφείλεται στη Χριστιανική Διδασκαλία, η οποία αποπνέει έναν πολιτισμό αρχών, τον οποίο καθένας που υπερασπίζεται τις θέσεις του δεν πρέπει να τον ξεχνάει. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αποτελεί πηγή έμπνευσης και για τα θέματα αυτά, και η Εκκλησία της Ελλάδος, με τις αποφάσεις και την πορεία της, έχει αποδείξει ότι είναι άξια εκπρόσωπος και φορέας αυτού ακριβώς του πολιτισμού.

Από την πλευρά του, ο κ.κ. Ιερώνυμος ανέφερε ότι το θέμα αυτό έχει και άλλες παραμέτρους, και μια από αυτές είναι η εκκλησιαστική, για την οποία ήθελε να ενημερώσει σχετικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Απαντώντας, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε: «Πολύ περισσότερο δε, όταν η στάση που έχετε πάρει και για το θέμα το Εκκλησιαστικό, είναι στάση που τιμά την Ορθοδοξία και στηρίζει το Πατριαρχείο. Αυτό μην το λησμονάτε αυτές τις ώρες».

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε ότι είναι κατεξοχήν θέμα του Πατριαρχείου, αλλά πρόσθεσε ότι «πρέπει να συμβάλλουμε και εμείς γιατί έχουμε επιπτώσεις και στη ζωή της Εκκλησίας μας».

Τον Αρχιεπίσκοπο συνόδευε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ.Ιερώνυμος συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τάχθηκε κατά των συλλαλητηρίων, καθώς όπως είπε δεν συμβάλλουν σε κλίμα συναίνεσης και εθνικής ομοψυχίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Σκοπιανό
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ιερώνυμος μετά τη συνάντηση με Τσίπρα: Δεν χρειάζονται συλλαλητήρια για το Σκοπιανό

Ενόχληση ΝΔ για τη συνάντηση Τσίπρα - Ιερώνυμου

Προσκλητήριο Άνθιμου σε λειτουργία για το Σκοπιανό

SHARE:

24Media Network