Σκουρλέτης για Μητσοτάκη: Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 λέγοντας για τον πρόεδρο της ΝΔ, μεταξύ άλλων, πως "το ότι εξελέγη δεν σημαίνει τίποτα, εκλέγονται διάφοροι στα διάφορα ριάλιτυ αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ένα δημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο".

Ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μίλησε στον News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού για όλους και για όλα.

"Υπάρχει μια παραδοξολογία. Ο κ. Μητσοτάκης εκλέχτηκε αρχηγός και μετά ακολούθησε συνέδριο θέσεων. Το ότι εξελέγη δεν σημαίνει τίποτα, εκλέγονται διάφοροι στα διάφορα ριάλιτυ αλλά αυτό δεν έχει σχέση με τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ένα δημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Αυτοί που θα συμμετάσχουν στο συνέδριο της ΝΔ και προέρχονται από το χώρο της κεντροαριστεράς ανήκουν στο φάσμα του νεοφιλελευθερισμού. Υπάρχει μια ιδιότυπη προγραμματική συμπόρευση από τα τέλη της δεκαετίας του 80 και αυτό στα χρόνια του μνημονίου έγινε ανοιχτή συγκατοίκηση" ανέφερε και πρόσθεσε: "Για μεν τη ΝΔ υπάρχει άνοιγμα προς την ακροδεξιά που ξεκίνησε από την ανάληψη της ηγεσίας από τον Α. Σαμαρά και την αξιοποίηση στελεχών που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ. Ο Κυρ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, όχι από κάποιο μικρό κανάλι, έκανε αήθη επίθεση με τον ισχυρισμό ότι ανταλλάξαμε τις συντάξεις με το μακεδονικό. Αυτά συζητούνται ήδη στις Βρυξέλλες και προφανώς απασχολούν τους εταίρους μας. Το ΚΙΝΑΛ επίσημα κρατά ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ουσία λοξοκοιτάει προς τη ΝΔ, διακατέχεται από αντιΣΥΡΙΖΑ λογική, την οποία δεν εστερνίζεται μεγάλο μέρος της λαϊκής βάσης αλλά και μεσαίων στελεχών".

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ

Μετά τα ρεπορτάζ που μιλούσαν για στροφή του Στ. Θεοδωράκη στο μακεδονικό, οι πολύ τελευταίες δηλώσεις του επικεφαλής του Ποταμιού δείχνουν ότι θα μείνει συνεπής στην αρχική του θέση ότι θα υπερψηφίσει την κύρωση. Είμαστε βέβαιοι ότι υπάρχει πλειοψηφία 151+. Πιστεύω ότι δεν έχουμε αλλαγή στους κοινοβουλευτικούς συσχετισμούς σε σχέση με τη συμφωνία των Πρεσπών. Πολιτικά είναι είναι ένα ζήτημα να κυρωθεί με λιγότερες ψήφους. Αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα αν καταθέσει πρόταση μομφής η ΝΔ. Η ΝΔ  ανέχεται όσους καλούν σε αντισυγκέντρωση στο Παλαί ντε Σπορ, πάει να ξεπεράσει τη λογική των Γκοτζαμάνηδων. Υπήρχε περίπτωση ο πατέρας του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ή ο Κώστας Καραμανλής να κάνουν κάτι τέτοιο; Ο Κυρ. Μητσοτάκης σιωπά και έτσι απεμπολεί τη δημοκρατική ευαισθησία. Ας βγουν και ας δηλώσουν ότι ζητούν την απομόνωση των ακροδεξιών στοιχείων.

SHARE: