Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς θα υποστεί ολέθρια ήττα στις εκλογές

Σκουρλέτης: Ο Σαμαράς θα υποστεί ολέθρια ήττα στις εκλογές
Ο έκπροσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης στην άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) eurokinissi

Για προσπάθεια της κυβέρνησης να έχει μια αξιοπρεπή και διαχειρίσιμη ήττα, καθώς δεν θα πιάσει το όριο των 180 βουλευτών, έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης στην καθιερωμένη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Του Αντώνη Αντζολέτου

Ο κ. Σκουρλέτης σχολιάζοντας την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα σημειώσε “πως είναι μια στενή πολιτικά υποψηφιότητα, καθώς ήταν αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Αυτή η υποψηφιότητα αποσκοπεί στο να συσπειρώσει αυτό το χώρο”, σημείωσε.

Στο ενδεχόμενο να στηρίξουν βουλευτές της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ την υποψηφίοτητα του Σταύρου Δήμα ο εκπρόσωπος Tύπου του κόμματος απάντησε ότι “αν αυτό το νούμερο πιαστεί με χιτλερικές ψήφους θα είναι κοσμοϊστορικό γεγονός, γιατί για πρώτη φορά θα έχουμε εκλογή προέδρου με αυτό τον τρόπο”.

Σχολιάζοντας τα επόμενα βήματα στα οποία θα προχωρήσει η κυβέρνηση προέβλεψε πως το επόμενο “δίμηνο θα προσπαθήσει να οργανώσει τα δικά της πολιτικά διλήμματα, ενώ ταυτόχρονα θα αποκρύψει το ουσιαστικό περιεχόμενο των δεσμεύσεών της απέναντι στους δανειστές, όπως η ίδια το έχει ομολογήσει μέσω του email του κ. Χαρδούβελη”.

Σχετικά με τα σενάρια “τρόμου”,  τα οποία και στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπουν πως απεργάζονται στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Σκουρλέτης τόνισε πως “πολλοί θα επιχειρήσουν να αλλοιώσουν την ατζέντα του δημόσιου διαλόγου. Είτε με ζητήματα που θα θελήσουν να ξυπνήσουν ορισμένα συντηρητικά αντανακλαστικά της κοινωνίας, είτε αξιοποιώντας δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου που είναι αναμενόμενα”.

“Η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά πλέον έχει γίνει συνώνυμο του χάους. Είναι μια κυβέρνηση που όλο το τελευταίο διάστημα προσπαθεί να ξεγελάσει τόσο τον ελληνικό λαό όσο και τους έξω”, συμπλήρωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα ο κ. Σκουρλέτης επιτιθέμενος στον πρωθυπουργό τόνισε πως “ο κ. Σαμαράς σήμερα αποδεικνύεται με την πολιτική του πως είναι αναξιόπιστος δεν διαθέτει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και λειτουργεί τυχοδιωκτικά εναντίον των συμφερόντων της χώρας και για άλλη μια φορά επιχειρεί να κοροϊδέψει την ελληνική κοινωνία.¨

Ο κ. Σκουρλέτης ερωτήθηκε και το ενδεχόμενο ο Φώτης Κουβέλης να βρεθεί υποψήφιος στην τρίτη ψηφοφορία τονίζοντας πως με βάση τα λεγόμενά του δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ διευκρίνισε πως δεν υπάρχει καμία είδους συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ, αλλά ούτε και καθορισμένο ραντεβού μεταξύ των δυο πολιτικών αρχηγών.

Όσον αφορά το θέμα των συνεργασιών τόνισε  πως “συζητήσεις και βολιδοσκοπήσεις γίνονται καθημερινά με όλους αυτούς που λέτε ανεξάρτητους βουλευτές μέσα στη Βουλή. Μπορεί να.υπάρξει κάποια συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ”.

Επικοινωνία Τσίπρα με Παπούλια και Βενιζέλο για το θέμα του Νίκου Ρωμανού

Ειδική αναφορά έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης στο θέμα του Νίκου Ρωμανόυ διευκρινίζοντας πως υπήρξε επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον Κάρολο Παπούλια.

“Κύριε Πρόεδρε, αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Δεν είναι θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης, πρέπει να βρούμε λύση” είπε ο κ. Τσίπρας στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κάρολο Παπούλια.

Με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε το θέμα της τροπολογίας και τη κοινή στάση που έχουν τηρήσει τα δυο κόμματα, ενώ από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του ζητήθηκε εκ της θέσεώς του να συμβάλλει στην εξεύρεση μιας λύσης.

Για το θέμα ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως “η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης εγκυμονεί κινδύνους πρώτα για τη ζωή του Νίκου Ρωμανού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα