Σκυλακάκης: Στα 300-400 εκατ. ευρώ η “ανάκτηση” εσόδων από προμηθευτές ενέργειας – Ερχεται η ρύθμιση

Σκυλακάκης: Στα 300-400 εκατ. ευρώ η “ανάκτηση” εσόδων από προμηθευτές ενέργειας – Ερχεται η ρύθμιση
Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης eurokinissi

Η κυβέρνηση έχει φορολογήσει τα κέρδη των προμηθευτών ενέργειας αλλά, όπως επισήμανε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα,, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία.

Τις επόμενες μέρες θα έρθει στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση η οποία θα αφορά στο μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών από τους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας με βάση όσα ανέφερε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός έκανε αναφορά στη χθεσινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος δήλωσε ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2022, υπήρξαν υπερκέρδη που δεν έχει φορολογήσει η κυβέρνηση. «Από τη φορολόγηση του 90% των υπερκερδών θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί είτε με τα δεδομένα της ΡΑΕ για έξι μήνες 800 εκατομμύρια ευρώ είτε με τους υπολογισμούς τους δικούς μας 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Απαντώντας, ο κ. Σκυλακάκης αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση έχει φορολογήσει τα κέρδη, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία. «Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Παράλληλα, ο ίδιος ανέφερε ότι ο μηχανισμός που υπάρχει έχει μια αδυναμία, στηρίζεται στην πρόβλεψη. Αυτο όπως είπε, συνέβη και τον Αύγουστο, εις βάρος των εταιρειών, και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπέρ των εταιρειών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα