ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης (γενν. 18 Οκτωβρίου 1959 στην Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός που διατελεί αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής στις 4 Αυγούστου 2020). Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) (2009-2011) και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (2011-2014). Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής. Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ). Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του κόμματος Οι Φιλελεύθεροι (1999), Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Προβληματισμού Ε21 (1994-2001) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ (1992-1993) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας ΑΣΤΗΡ .

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Προϋπολογισμός: Αύξηση 14,5% στα έσοδα από φόρους τον Απρίλιο

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 16.081 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.789 εκατ. ευρώ ή 12,5% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022 το πρώτο τετράμηνο του 2022.

Εξοχικές κατοικίες

Επιδότηση ρεύματος: Τι θα ισχύσει με τα εξοχικά - Πώς υπολογίζεται το ύψος της επιστροφής

Από τον Ιούνιο και μετά τα εξοχικά θα υπαχθούν και αυτά στο νέο σύστημα, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη. Τι είπε για το αναγραφόμενο όνομα στον λογαριασμό ρεύματος.

Ηλεκτρική ενέργεια

Επιδότηση ρεύματος: Πώς θα λειτουργήσει η πλατφόρμα - Τι πρέπει να ξέρετε για να αποζημιωθείτε

Στόχος με τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας για το ρεύμα είναι οι πληρωμές να γίνουν τον Ιούνιο. Θα αντληθούν από τους παρόχους τα στοιχεία για τους λογαριασμούς και θα προκύπτει το ποσό. Τι ισχύει για τους φοιτητές.

Τράπεζα της Ελλάδας

Τράπεζες: 1,2 δισ. νέα δάνεια φέτος μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης

Νέες εκταμιεύσεις δανείων της τάξης των 1,2 δισ. ευρώ, αθροιστικά, αναμένεται να φέρει φέτος στις συστημικές τράπεζες το Ταμείο Ανάκαμψης. Τα κίνητρα, οι πυλώνες και η εκταμίευση εντός 3 μηνών.

Χρήματα

Προϋπολογισμός: Φουσκώνει έναντι στόχου, κατά 356 εκατ. το πρωτογενές έλλειμμα το α' τρίμηνο του 2022

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 12.144 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 1.337 εκατ. ευρώ ή 12,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Χρήστος Σταϊκούρας

"Εθνικά αναχώματα" στην πληθωριστική κρίση - Οι 7 άξονες για την οικονομική πολιτική

Με τις τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στην κρίση να αργούν η κυβέρνηση νομοθετεί τα πρώτα εθνικά μέτρα “αναχώματα” στην κρίση πληθωρισμού, με σημαντικά βάρη να μεταφέρονται στον προϋπολογισμό, που αναμένει ανάσες από μια καλή τουριστική σεζόν. 

Πολίτες στο κέντρο της Αθήνας

Σε κλοιό αβεβαιότητας και πολλαπλών μεταβλητών η οικονομία

Με την κατάσταση την οικονομία να μην έχει ορίζοντα και τις τιμές των τροφίμων αλλά και της ενέργειας να έχουν ξεφύγει, τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και πολλές ΜμΕ αντιμετωπίζουν πλέον σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων

Επιδότηση καυσίμων: 13 ευρώ το μήνα, για 3 μήνες για βενζίνη-ντίζελ - Τα κριτήρια

Επιδότηση καυσίμων 40 ευρώ για τρεις μήνες στους κατόχους ΙΧ με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ ανακοίνωσε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Τι ισχύει για τα νησιά και τους κατόχους μοτοσικλετών.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Προϋπολογισμός: Τα τέλη έσπρωξαν τα φορολογικά έσοδα το πρώτο δίμηνο - Καθυστέρηση στα έσοδα από Ταμείο Ανάκαμψης

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 847 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 239 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 1.497 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σε πληθωριστικό κλοιό η οικονομία - Εκτιμήσεις για νέα ιστορικά ρεκόρ

Ο πληθωρισμός “βάζει” φωτιά στον προϋπολογισμό με την κυβέρνηση να πρέπει εκ νέου και σε ένα κλίμα έντονης αβεβαιότητας να σχεδιάσει παρεμβάσεις στήριξης αλλά και να γράψει εκ νέου το όλο μακροοικονομικό σενάριο.

Κομισιόν

Ταμείο Ανάκαμψης: Θετική η πρώτη αξιολόγηση της Κομισιόν για την εκταμίευση της δόσης ύψους 3,6 δισ. ευρώ

Η Κομισιόν θα εκδώσει, στη συνέχεια, την τελική της απόφαση για την εκταμίευση της δόσης των 3,6 δισ. ευρώ του ελληνικού προγράμματος. Από αυτά τα χρήματα, τα 1,72 δισ. ευρώ αφορούν σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο 1,85 δισ. ευρώ σε δάνεια.

Φυσικό αέριο

Σε κλοιό γεωπολιτικών και πληθωριστικών κινδύνων η οικονομία

Η πορεία των ενεργειακών τιμών και ο μηχανισμός επιδοτήσεων, που έχει “στήσει” η κυβέρνηση κρύβουν δημοσιονομικούς κινδύνους σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι θεσμοί στη 13η έκθεση αξιολόγησης, που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες.

Παραμένει στον "πάγο" το πασχαλιάτικο μέρισμα - Τα "κατά Σκυλακάκη" κριτήρια

Παραμένει στον "πάγο" το πασχαλιάτικο μέρισμα - Τα "κατά Σκυλακάκη" κριτήρια

Το αργότερο στις 30 Απριλίου θα έχουμε το επικαιροποιημένο μακροοικονομικό σενάριο το οποίο θα δίνει και την εικόνα για τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο για τυχόν παροχές, ανέφερε σήμερα ο κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης “κατεβάζοντας” τον πήχη των προσδοκιών.

Κλειστή η Αττική Οδός κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας "Ελπίδα"

Ο χιονιάς έπληξε τα φορολογικά έσοδα Ιανουαρίου - Τι δείχνουν τα στοιχεία

Τα έσοδα από φόρους ανήλθαν σε 3.888 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 224 εκατ. ευρώ ή 5,5%, έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2022.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου

Τράπεζα Πειραιώς: Έτοιμη να υποδεχθεί επενδυτικά σχέδια για ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης

Θα στηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, προσφέροντας χρηματοδότηση, καθοδήγηση και τεχνογνωσία σε κάθε βιώσιμο επιχειρηματικό σχέδιο, τονίζει ο Χρήστος Μεγάλου.

Έφη Αχτσιόγλου

Έφη Αχτσιόγλου: "Λουδοβικισμός οι δηλώσεις Σκυλακάκη"

Η τομεάρχης Οικονομικών Έφης Αχτσιόγλου σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει τροπολογία ζητώντας μείωση στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα καύσιμα στα κατώτερα επίπεδα που επιτρέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος

Ηλιόπουλος: Συμφωνεί ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Σκυλακάκη ότι η μείωση ΕΦΚ στα καύσιμα ευνοεί τους πλούσιους;

Απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ζητάει ο Νάσος Ηλιόπουλος μετά τη δήλωση του Θεόδωρου Σκυλακάκη πως "δεν μειώνουν τον ΕΦΚ στα καύσιμα για να μην ευνοηθούν οι πλούσιοι".

Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ξεχάστε μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα λέει η κυβέρνηση και καλύπτει Σκυλακάκη

Ο Γ. Οικονόμου κάλυψε τον Θ. Σκυλακάκη για τη δήλωση πως οι φτωχοί δεν έχουν ΙΧ, ενώ ο Χρ. Σταϊκούρας τον άδειασε. Ο εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πάντως ότι μείωση ΦΠΑ στα καύσιμα θα έθετε σε κίνδυνο τον προϋπολογισμό.

Κόσμος έξω από τράπεζα

Ταμείο Ανάκαμψης: Στο 0,35% το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων - Ποιες είναι οι επιλέξιμες δαπάνες

Σε 0,35% ορίζεται το ελάχιστο επιτόκιο χορήγησης δανείων στο Ταμείο Ανάκαμψης. Τα πιστωτικά ιδρύματα που συμμετέχουν στο δανειοδοτικό σκέλος του «Ελλάδα 2.0».

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, Θόδωρος Σκυλακάκης

Ελλάδα 2.0: 55 νέα έργα, αξίας 3,35 δισ. εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης

Σε 3,35 δισ. ευρώ ανέρχεται ο προϋπολογισμός των 55 έργων, τα οποία εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης, μετά από έγκριση του αρμόδιου για το Πρόγραμμα Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη.

Κλειστή επιχείρηση εστίασης

Φορολογία: Πέντε μέτρα "ανάσες" για τις επιχειρήσεις

Με πέντε μέτρα που μειώνουν τις φορολογικές επιβαρύνσεις στις επιχειρήσεις επιχειρεί η κυβέρνηση το 2022 να προσφέρει στήριξη αλλά και να δώσει ώθηση στην ανάπτυξη στην οποία ποντάρει για την τόνωση των φορολογικών εσόδων.

Θεόδωρος Σκυλακάκης.

"Ελλάδα 2.0": Έπεσαν οι υπογραφές για τις επιχειρησιακές ρυθμίσεις του Σχεδίου

Η συμφωνία εξειδικεύει τις ρυθμίσεις και το χρονοδιάγραμμα παρακολούθησης και υλοποίησης, τους δείκτες εκπλήρωσης των προβλεπόμενων οροσήμων και στόχων του Σχεδίου.

Προϋπολογισμός: Το δίπολο κινδύνου με ανατιμήσεις και "αποσωλήνωση" της οικονομίας

Προϋπολογισμός: Το δίπολο κινδύνου με ανατιμήσεις και "αποσωλήνωση" της οικονομίας

Με ανακοινώσεις από τον Πρωθυπουργό για νέα μέτρα για τη στήριξη των νοικοκυριών αναμένεται το φινάλε της συζήτησης του Προϋπολογισμού. Η αξιωματική αντιπολίτευση εγείρει το θέμα της έντασης των ανισοτήτων αλλά και των κινδύνων από την "αποσωλήνωση" της οικονομίας.

Εστίαση - Φωτογραφία αρχείου

Σκυλακάκης - Ανατιμήσεις: Συστάσεις στις επιχειρήσεις για "ιδιαίτερη αυτοσυγκράτηση"

Μπορεί η υπέρβαση εσόδων να είναι δεδομένη ωστόσο στο οικονομικό επιτελείο επικρατεί ανησυχία για την πορεία των τιμών και ειδικά στο μέτωπο της μετακύλισης από επιχειρήσεις ανατιμήσεων στην αγορά.