ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης (γενν. 18 Οκτωβρίου 1959 στην Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός που διατελεί αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής στις 4 Αυγούστου 2020). Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) (2009-2011) και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (2011-2014). Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής. Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ). Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του κόμματος Οι Φιλελεύθεροι (1999), Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Προβληματισμού Ε21 (1994-2001) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ (1992-1993) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας ΑΣΤΗΡ .

Τράπεζα της Ελλάδος

Πρωτογενές έλλειμμα 3,424 δισ. ευρώ τον Μάρτιο - Οι "τρύπες" στα έσοδα

Μπορεί η εικόνα να είναι καλύτερη από τη στοχοθεσία ωστόσο όπως φαίνεται όλα θα εξαρτηθούν από τι θα γίνει στο μέτωπο της ανάπτυξης στο β' εξάμηνο του έτους, αλλά και των αναγκών στήριξης των επιμέρους κλάδων της οικονομίας, σε σχέση με τους δημοσιονομικούς στόχους.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Ταμείο Ανάκαμψης: Η ΕΤΕπ θα συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων συμφώνησε επισήμως τη Δευτέρα να συμβάλει στη διαχείριση επενδύσεων ύψους 5 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: "Ετούτη την κρίσιμη ώρα η χώρα δεν έχει κυβέρνηση"

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, άσκησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Kontra Channel. "Η κυβέρνηση έχει χάσει τελείως τον έλεγχο", τόνισε.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Κοινή ανακοίνωση 56 οργανώσεων για το Ταμείο Ανάκαμψης

Ανοιχτή επιστολή στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Σκυλακάκη, αποφάσισαν να αποστείλουν από κοινού 83 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, σχετικά με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης.

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: Θα αποφασίσουμε μέτρα για Θεσσαλονίκη, Αχαϊα και Κοζάνη όταν ξέρουμε πόσο θα κρατήσει η αναστολή

"Υπάρχουν οριζόντια μέτρα που καλύπτουν τα μαγαζιά, όπως η επιδότηση πάγιων δαπανών" δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Χρήματα (φωτογραφία αρχείου)

Ποιους αφορά η παράταση προθεσμίας καταβολής δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών

Αναλυτικά όσα ορίζει η ΚΥΑ για την παράταση της προθεσμίας καταβολής των δόσεων ενεργών ρυθμίσεων ασφαλιστικών εισφορών επιχειρήσεων και εργοδοτών.

Άνοιγμα της εστίασης

Lockdown: Έρχονται νέα μέτρα στήριξης για την εστίαση - Σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

Ανακοινώσεις για την εστίαση θα πραγματοποιηθούν μετά από σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς και εκπροσώπους του κλάδου, που σχεδιάζεται να ανοίξει σταδιακά από τα μέσα Απριλίου.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Χωρίς "ρουσφέτια" οι επενδύσεις από το Ταμείο Ανάκαμψης

"Οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που προσφέρει το Ταμείο Ανάκαμψης είναι τόσο μεγάλες που όποιος είναι διατεθειμένος να επενδύσει σοβαρά και ουσιαστικά, να βάλει δικά του χρήματα και να πάρει το ρίσκο, έχει τη δυνατότητα να το κάνει" ανέφερε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Στόχος επιπλέον 7 μονάδες στο ΑΕΠ από το Σχέδιο Ανάκαμψης

Πάνω από 17,7 δισ. ευρώ επιδοτήσεις και 12,7 δισ. χαμηλότοκα δάνεια μπορεί να αποκομίσει η Ελλάδα από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, σύμφωνα με τον Θ. Σκυλακάκη.

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η "ελπίδα του αιώνα" με άξονες μεταρρυθμίσεων, έργα και "γκρίζα" σημεία

Σχέδιο Ανάκαμψης: Η "ελπίδα του αιώνα" με άξονες μεταρρυθμίσεων, έργα και "γκρίζα" σημεία

Παρουσιάζεται στο Υπουργικό Συμβούλιο το τελικό κείμενο του Σχεδίου Ανάκαμψης ή αλλιώς,η μεγάλη "ελπίδα" της τρέχουσας συγκυρίας. Ποιες οι κομβικές μεταρρυθμίσεις και τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ

Το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης - Τον Αύγουστο έρχονται τα πρώτα 4 δισεκ. ευρώ

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα παρουσιάσει τη Δευτέρα στο Υπουργικό Συμβούλιο το σχέδιο για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Νομοθετικό μορατόριουμ: Γιατί η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει

Νομοθετικό μορατόριουμ: Γιατί η κυβέρνηση κάνει πως δεν καταλαβαίνει

Οι απόψεις που έχει αλλά και οι δεσμεύσεις που ανέλαβε δεν επιτρέπουν στο κυβερνητικό σχήμα να «χαλαρώσει» νομοθετικά. Ούτε να δημιουργήσει συνθήκες συναινετικής αντιμετώπισης της πανδημίας

Το κτήριο του Υπουργείου Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος,στιγμιότυπο από εχθές το απόγευμα,Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015 (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)

Προϋπολογισμός Ιανουάριος - Φεβρουάριος: Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.5 δισεκ. ευρώ

Τα προσωρινά στοιχεία προϋπολογισμού που έδωσε στη δημοσιότητα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης για το δίμηνο Ιανουαρίου Φεβρουαρίου. Τι δήλωσε ο υπουργός.

Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το 30ετές ομόλογο του ελληνικού Δημοσίου

Εκκίνηση για το βιβλίο προσφορών του 30ετούς κρατικού ομολόγου - "Καμπανάκι" για το χρέος

Το βιβλίο προσφορών για το 30ετές κρατικό ομόλογο άνοιξε με το αρχικό gudance σε ότι αφορά στο επιτόκιο να διαμορφώνεται στο MS συν 160 μονάδες βάσης, δηλαδή κοντά στο 2%.

Φορολογικές δηλώσεις

Τον Απρίλιο βγαίνει το "αριθμητήριο" των δηλώσεων - Τι ισχύει με ΕΝΦΙΑ και επιστροφές φόρων

Τον Απρίλιο ανοίγει το Taxisnet για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. "Η ώρα της αλήθειας" για εκπτώσεις ΕΝΦΙΑ, επιστροφές φόρων, εισφορά αλληλεγγύης και κοινωνικά επιδόματα.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: "Όποιος προλάβει πρώτος" η βασική αρχή για τις επενδύσεις του Ταμείου Ανάκαμψης

Με αυτόματες και ταχύτατες διαδικασίες μέσω του τραπεζικού συστήματος, η αξιολόγηση των επενδυτικών έργων που θα χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης.