ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης (γενν. 18 Οκτωβρίου 1959 στην Αθήνα) είναι Έλληνας πολιτικός που διατελεί αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική, υπεύθυνος για την διαχείριση του Ταμείου Ανάκαμψης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη (αναβαθμίστηκε από υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής στις 4 Αυγούστου 2020). Έχει διατελέσει ευρωβουλευτής (2009-2014), μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (Χριστιανοδημοκράτες) (2009-2011) και μέλος της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη (2011-2014). Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Ήταν μέλος της ΟΝΝΕΔ από το 1976 και διετέλεσε Υπεύθυνος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (1978-1980) και εκπρόσωπος της παράταξης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σχολής. Από το 1986 έως το 1989 υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης του «Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας» (ΚΠΕΕ). Υπήρξε Γενικός Γραμματέας του κόμματος Οι Φιλελεύθεροι (1999), Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Ερευνών και Προβληματισμού Ε21 (1994-2001) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ (1992-1993) και της Ασφαλιστικής Εταιρίας ΑΣΤΗΡ .

ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: "Ρεσιτάλ κυνισμού Σκυλακάκη για τους ελεύθερους επαγγελματίες εκτός ιατροφαρμακευτικής κάλυψης"

«Αδιάφορη λεπτομέρεια για τον κ. Σκυλακάκη η ακρίβεια και τα υψηλά κόστη λειτουργίας και παραγωγής που οδηγήσαν σε αδυναμία πληρωμής» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τις δηλώσεις του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.

Υπουργείο Οικονομικών

Υπ. Οικονομικών: Τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης ύψους 1,72 δισ. ευρώ

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης, υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τρίτο αίτημα πληρωμής από το Ταμείο Ανάκαμψης. Πρώτες κατέθεσαν αίτημα η Ιταλία και η Ισπανία.

Θοδωρής Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Τιμητική η πρόταση υποψηφιότητας - Επιστέγασμα μια ευθύγραμμης πολιτικής πορείας

Η δήλωση Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, αρμόδιου για τη δημοσιονομική πολιτική και το Ταμείο Ανάκαμψης, Θόδωρου Σκυλακάκη, για την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ.

Ψηφοδέλτιο ΝΔ

Εκλογές 2023: Ο Μητσοτάκης ανακοίνωσε το Επικρατείας της ΝΔ - Επικεφαλής η Ειρήνη Αγαπηδάκη

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ περιλαμβάνει οκτώ γυναίκες και επτά άνδρες, ενώ όπως τόνισε ο πρωθυπουργός δεν έχει επιλέξει celebrities. Η κομματική διαδρομή και η δράση των 15 υποψηφίων.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Εργαλεία από το Ταμείο Ανάπτυξης για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Για τη φοροδιαφυγή ο κ Σκυλακάκης επισήμανε ότι μέσα στον επόμενο χρόνο αρχίζει η εφαρμογή των μέτρων μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και ειδικότερα  η σύνδεση των POS με τις ταμειακές μηχανές και η υποχρέωση για on line δελτίο αποστολής.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Σε περιβάλλον δημοσιονομικής σταθερότητας οι εκλογές - Πότε αναμένεται η επενδυτική βαθμίδα

Τα στοιχεία, με βάση την ανακοίνωση του Υπ. Οικονομικών, δείχνουν σημαντική υπέρβαση των φορολογικών εσόδων έναντι του στόχου, υπερσυγκράτηση δαπανών αλλά και πρωτογενές πλεόνασμα 3,1 δισ. ευρώ σε επίπεδο τριμήνου.

Οικονομικός δείκτης (φωτογραφία αρχείου)

Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Έχουν υποβληθεί επενδυτικά σχέδια με συνολικό προϋπολογισμό άνω των 12 δισ. ευρώ

Σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Οικονομικών έχουν, ήδη, υπογραφεί 106 δανειακές συμβάσεις, με συνολικό προϋπολογισμό 5,2 δισ. ευρώ.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: "Η Ευρώπη είναι πολύ καλυτέρα προετοιμασμένη από το 2010"

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, σχετικά με τις καταρρεύσεις τραπεζών τις τελευταίες ημέρες. "Η Ελλάδα είναι πολύ λιγότερο ευάλωτη" δήλωσε.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Αυξημένα κατά 620 εκατ. τα φορολογικά έσοδα τον Ιανουάριο

Το πρωτογενές αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πλεόνασμα ύψους 2.765 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 2.147 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς πλεονάσματος 15 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2022.

Γυναίκα περπατά έξω από τη Βουλή

Μεσοπρόθεσμο:  Τα μηνύματα για “σφιχτό ζωνάρι” στο δημόσιο και οι προβλέψεις για ανάπτυξη και πληθωρισμό

Το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να υποβάλει στις Βρυξέλλες Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο για την περίοδο 2024- 2027, που “σφραγίζεται” από την επαναφορά των αυστηρών δημοσιονομικών κανόνων, αλλά και την ύπαρξη ενός περιβάλλοντος γεμάτου αβεβαιοτήτων.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Στα 700 εκατ. ο δημοσιονομικός χώρος - Κλειδί για νέα μέτρα το φυσικό αέριο

Την πιθανότητα για νέα μέτρα στήριξης με προτεραιότητα στους συνταξιούχους που δεν πήραν αυξήσεις λόγω της προσωπικής διαφοράς άφησε ανοικτή ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

RWE

RWE-ΔΕΗ: Ξεκινούν την κατασκευή 5 φωτοβολταϊκών έργων άνω των 200 MWp στη Δ. Μακεδονία

Η έναρξη της κατασκευής αναμένεται την άνοιξη και η έναρξη λειτουργίας το 2024, ενώ ροβλέπεται συνολική επένδυση 180 εκατ. €, με τη συγχρηματοδότηση κεφαλαίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΑΑ).

Θόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Τουρισμός, ενέργεια, επενδύσεις το "τρίπτυχο" αισιοδοξίας για την επόμενη μέρα

Τους πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται μια θετική πορεία της οικονομίας ανέλυσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σχέδιο "Ελλάδα 2.0": Οι ευκαιρίες, οι προκλήσεις και οι απειλές αποκλεισμού

Έξι στις δέκα επιχειρήσεις έχουν λίγη ή καθόλου γνώση το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα επενδύσεων Next Generation EU και το Εθνικό Σχέδιο "Ελλάδα 2.0" με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να αποκλειστούν από δράσεις με ανταγωνιστικό κόστος χρήματος και επιδοτήσεις.

Υπ. Οικονομικών - Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Επενδυτικά σχέδια, ύψους 10,53 δισ. ευρώ, υποβλήθηκαν το 2022 στο "Ελλάδα 2.0"

Υπ. Οικονομικών - Δάνεια Ταμείου Ανάκαμψης: Επενδυτικά σχέδια, ύψους 10,53 δισ. ευρώ, υποβλήθηκαν το 2022 στο "Ελλάδα 2.0"

Με βάση το Υπ. Οικονομικών από τις 291 επενδυτικές προτάσεις, οι 167, ύψους 2,25 δισ. ευρώ, προέρχονται από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Αγροτικές εργασίες

Υπεγράφη η ΚΥΑ για χορήγηση 60 εκατ. ευρώ για τα λιπάσματα - Τις επόμενες ημέρες η πληρωμή

Η ενίσχυση, η οποία θα καταβληθεί τις προσεχείς ημέρες, είναι ύψους 60 εκατ. ευρώ και καλύπτει σε ποσοστό 40% την αύξηση του συνολικού κόστους στην τιμή αγοράς των λιπασμάτων, σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Φωτογραφία αρχείου

Προϋπολογισμός: Αυξημένα κατά 502 εκατ. ευρώ από φόρους το 11μηνο

Πρωτογενές έλλειμμα ύψους 1.126 εκατ. ευρώ, έναντι στόχου για πρωτογενές έλλειμμα 2.239 εκατ. ευρώ και πρωτογενούς ελλείμματος 7.882 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2021 καταγράφουν τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το Νοέμβριο.

Αναπληρωτής υπ. Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Οι επενδύσεις επί ΝΔ είναι 10 δισ. ευρώ πάνω από την περίοδο ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με τον Θεόδωρο Σκυλακάκη, οι επενδύσεις στα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2018-2019 ήταν 23 δισ. ευρώ, τα τέσσερα τελευταία τρίμηνα του 2021-2022 ήταν 33 δισ. ευρώ. "Είναι 10 δισ. ευρώ πάνω", δήλωσε.

Υπουργείο Οικονομικών

Ταμείο Ανάκαμψης: Θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το δεύτερο αίτημα πληρωμής της Ελλάδας

Το αίτημα πληρωμής ύψους 3,6 δισ. ευρώ (επιδοτήσεις: 1,72 δισ. ευρώ και δάνεια: 1,84 δισ. ευρώ) κατατέθηκε στις 30.9.2022, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των 28 προβλεπόμενων οροσήμων.

Τα υπογλώσσια της συνέντευξης, οι κάνουλες του Σκυλακάκη και ο αμετανόητος Λοβέρδος

Τα υπογλώσσια της συνέντευξης, οι κάνουλες του Σκυλακάκη και ο αμετανόητος Λοβέρδος

Θα χρειαστούν πολλά ηρεμηστικά για να συνέλθούν όσοι βρίσκονται μεταξύ "σφύρας και άκμονος" μετά την συνέντευξη Μητσοτάκη. Ξεκινά και πάλι η κουβέντα για κάλπες, ο Σκυλακάκης ψάχνει λεφτά και ο Λοβέρδος επιμένει να κοιτάζει δεξια και να το λέει.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Θ. Σκυλακάκης: Πρόσκληση για αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης

Για σκέψεις περί κατάργησης της επιβολής της εισφοράς του ν.128/75, ύψους 0,6%, για τα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας έκανε λόγο ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θ. Σκυλακάκης.

Θόδωρος Σκυλακάκης

Ταμείο Ανάκαμψης: Έχουν υπογραφεί 41 δανειακές συμβάσεις για επενδυτικά σχέδια συνολικού ύψους 1,8 δισ. ευρώ

Το μεσοσταθμικό επιτόκιο των παραπάνω δανειακών συμβάσεων που έχουν υπογραφεί διαμορφώνεται σε 1,1% και η μέση διάρκεια αποπληρωμής των δανείων στα 11 έτη.

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης

Οικονομικό επιτελείο: Με το "μάτι" στην επενδυτική βαθμίδα, "φουλάρει" μηχανές για έσοδα στην τελική ευθεία της χρονιάς

Η δημοσιονομική εικόνα αποτελεί για τις αγορές ένα από τα βασικά κριτήρια για την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, στρατηγικού στόχου για την κυβέρνηση, κι έτσι στο φίνις της χρονιάς η μάχη για έσοδα και μάζεμα δαπανών κορυφώνεται.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης

Σκυλακάκης: Στα 300-400 εκατ. ευρώ η "ανάκτηση" εσόδων από προμηθευτές ενέργειας - Ερχεται η ρύθμιση

Η κυβέρνηση έχει φορολογήσει τα κέρδη των προμηθευτών ενέργειας αλλά, όπως επισήμανε ο Θεόδωρος Σκυλακάκης απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα,, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία.