Σμυρλής: Από την υπόθεση Predator, υπεύθυνος εκλογών της ΝΔ

Σμυρλής: Από την υπόθεση Predator, υπεύθυνος εκλογών της ΝΔ
Γιάννης Σμυρλής ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Ο Γ.Σμυρλής που σύμφωνα με τους ΝΥΤ ενέκρινε τις άδειες εξαγωγής κακόβουλου λογισμικού ως ΓΓ του ΥΠΕΞ, αναλαμβάνει αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΝΔ αρμόδιος για την προετοιμασία των εκλογών.

Το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ότι ορίστηκε ο Γιάννης Σμυρλής ως αναπληρωτής γενικός διευθυντής αρμόδιος για οργανωτικά ζητήματα και θέματα σχετικά με την προετοιμασία των εκλογών.

Παράλληλα, έχουν οριστεί ήδη ο Νίκος Παπουτσής αναπληρωτής γενικός διευθυντής αρμόδιος για οικονομικά και διοικητικά ζητήματα και ο Γιάννης Παπαγεωργίου ως συντονιστής γενικής διεύθυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σμυρλής είχε παραιτηθεί από τη θέση του Γενικού Γραμματέρα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών στις 29 Δεκεμβρίου. Το ΥΠΕΞ είχε επισημάνει ότι ο κ. Σμυρλής επικαλείτο καθαρά προσωπικούς λόγους, ενώ ο ίδιος με ανάρτηση του προανήγγειλε τη συστράτευση του στον προεκλογικό αγώνα της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως είχε τότε υποστηρίξει:

“Αφού έκανε τη βρώμικη δουλειά στο σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, όπως αποκάλυψαν οι New York Times, και ενέκρινε το 2021 τις δύο άδειες εξαγωγής – εμπορίας του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στη Μαδαγασκάρη, ο Γιάννης Σμυρλής απομακρύνεται δήθεν γιατί επιστρατεύεται στον προεκλογικό αγώνα της Νέας Δημοκρατίας.

Ως ο άνθρωπος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΠΕΞ επιχειρείται, εν μέσω εορτών, να “ξεπλυθεί” στην κολυμπήθρα του “προεκλογικού αγώνα” δια της παραίτησής του, ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορεί να εκλεγεί καν βουλευτής ως μέχρι σήμερα γενικός γραμματέας”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα