Σπίρτζης: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα στο Μάτι

Σπίρτζης: Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα στο Μάτι
Ο Χρήστος Σπίρτζης Eurokinissi

Τη διαβεβαίωση ότι έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την αποφυγή προβλημάτων στις πληγείσες περιοχές στο Μάτι από ενδεχόμενη κακοκαιρία έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

“Στο Μάτι έχουν προχωρήσει οι καθαρισμοί των ρεμάτων για να αντιμετωπιστεί το ενδεχόμενο των βροχών” δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό News24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή “Πρωινό Τανγκό” με τους Αντώνη Φουρλή και Στέλλα Γκαντώνα, ο Χρήστος Σπίρτζης με φόντο την αλλαγή του καιρού.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι πολλά από τα έργα αυτά δεν σχετίζονται με τη φωτιά και έπρεπε να έχουν γίνει έτσι κι αλλιώς. “Η αντιπλημμυρική προστασία της χώρας είχε μείνει πολύ πίσω” όπως τόνισε, συμπληρώνοντας ότι πολλά έργα και μελέτες που έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και χρόνια δεν έγιναν ποτέ.

Ειδικά για το Μάτι και τις πληγείσες από τη φωτιά περιοχές, ανέφερε ότι οι σχετικές μελέτες έχουν ολοκληρωθεί σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή μέσα σε 1,5 με 2 μήνες και σημείωσε ότι μένει να τελειώσουν οι διαγωνισμοί ούτως ώστε να αρχίσουν τα έργα. “Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες” συμπλήρωσε με νόημα.

Για τον δημόσιο φωτισμό τόνισε ότι η ευθύνη ανήκει στην Περιφέρεια και τους Δήμους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα