Στ. Θεοδωράκης: Να φύγει η Κωνσταντοπούλου

Στ. Θεοδωράκης: Να φύγει η Κωνσταντοπούλου
NIKOS LIBERTAS/ SOOC

Τις επτά προτεραιότητες που χρειάζονται για την "επόμενη ημέρα" παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη ο πρόεδρος του Ποταμιού

Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τάχθηκε κατά των εκλογών που φημολογούνται αμέσως μετά την ψήφιση της συμφωνίας με τους Ευρωπαίους εταίρους, στις αρχές του φθινοπώρου και πρότεινε αλλαγή του εκλογικού νόμου με την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα σε ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, ο επικεφαλής του Ποταμιού επεσήμανε ότι ο κίνδυνος του GREXIT δεν έχει παρέλθει, ότι η Ελλάδα δεν είναι ακόμη σταθεροποιημένη στη ζώνη του ευρώ και ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και καθαρές κουβέντες απ' όλους.

«Το καθαρό Ποτάμι απαιτεί καθαρά λόγια απ' όλους» είπε και πρόσθεσε ότι αφού σταθεροποιηθεί η χώρα στο ευρώ τότε μπορεί να γίνει προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου πρέπει να αλλάξει και πώς η σχετική πρωτοβουλία ανήκει στον πρωθυπουργό.

Κατέθεσε δε επτά συγκεκριμένες προτεραιότητες απέναντι στην κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα, οι οποίες είναι οι εξής:

1.- Να αποφευχθούν οι εκλογές μέχρι την πλήρη σταθεροποίηση της χώρας.

2.- Να αλλάξει συναινετικά η πρόεδρος της Βουλής, η οποία δεν χαίρει πια της εμπιστοσύνης ούτε μιας μικρής μερίδας του κοινοβουλίου.

3.- Να σταματήσει η κυβέρνηση τις μονομερείς ενέργειες στο Δημόσιο και την Παιδεία.

4.- Να δημοσιοποιήσει ο πρωθυπουργός τον οδικό χάρτη της κυβερνητικής και κοινοβουλευτικής δραστηριότητας μέχρι τον Οκτώβριο.

5.- Να υπάρξει άπλετο φως και πληροφόρηση για το «πλάνο της δραχμής» που επεξεργάστηκαν στελέχη της κυβέρνησης. Να γίνει γνωστό ποιες επαφές είχαν με τρίτες χώρες και τι ζητούσαν.

6.- Να εκπονηθεί μέσα στον Αύγουστο ένα σχέδιο δράσης για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις εξαγωγές και

7.- Να συζητηθεί ανοικτά νέος εκλογικός νόμος με γνώμονα την κατάργηση του παράλογου μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα.

«Όχι άλλα μνημόνια, χωρίς μεταρρυθμίσεις», ήταν η βασική θέση που ανέπτυξε, τονίζοντας ότι το Ποτάμι θα ψηφίζει «ναι» μόνο στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός απέναντι στους εταίρους για τη διασφάλιση της συμμετοχής της χώρας στην ευρωζώνη, αλλά δεν θα συμφωνεί με άλλα νομοσχέδια που θα φέρνει η κυβέρνηση .

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δήλωσε ότι δεν έχει μετανοιώσει για τη στήριξη που παρέχει το τελευταίο διάστημα στη κυβέρνηση, επικρίνοντας, ωστόσο, τον Αλέξη Τσίπρα ότι έκανε λάθος που υποστήριξε στη Βουλή ότι η συμφωνία που έκανε δεν θα πετύχει.

Κατέστησε σαφές ότι το Ποτάμι στις επόμενες εκλογές θα κατέλθει αυτόνομο κι όχι ως μέρος μιας ευρύτερης εκλογικής συμμαχίας.

«Δεν θα πάει το Ποτάμι ως φτωχός συγγενής οποιουδήποτε. Θα έχει τη δική του πρόταση και απευθύνεται και σ΄όσους ψήφισαν «ναι» και σ΄όσους ψήφισαν «όχι» στο δημοψήφισμα», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού και απέκλεισε το σχηματισμό κυβέρνησης ειδικού σκοπού.

«Δεν μας ενδιαφέρει ο εμφύλιος των Μνημονιών, ποιο είναι καλό και ποιό άσχημο. Μας ενδιαφέρει να πάει ο τόπος μπροστά με μεταρρυθμίσεις», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Φωτογραφία: Sooc.gr

SHARE:

24Media Network