Στα δικά της αντίμετρα επιμένει η ΝΔ

Στα δικά της αντίμετρα επιμένει η ΝΔ

Θεωρούν ότι έβαλαν την ατζέντα της αντιπαράθεσης και ο δημόσιος διάλογος στρέφεται γύρω από την πρόταση Μητσοτάκη

Συνολική αντεπίθεση που θα ακυρώσει το κυβερνητικό αφήγημα για δρομολόγηση της εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία μετά το κλείσιμο της συμφωνίας για τη δεύτερη αξιολόγηση πραγματοποιεί η ΝΔ με στόχο να μην επιτρέψει στον Αλέξη Τσίπρα να αναστρέψει το πολιτικό κλίμα. Το πρώτο βήμα έγινε με τα γαλάζια αντίμετρα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα οποία εμμένει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλώντας χτες εκ νέου τον πρωθυπουργό να τα νομοθετήσει.

Στη ΝΔ θεωρούν ότι έχουν ήδη διαμορφώσει την ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης στρέφοντας το δημόσιο διάλογο γύρω από τις προτάσεις Μητσοτάκη. Μάλιστα στην κατεύθυνση αυτή δείχνουν και το γεγονός ότι ακολούθησε πρόταση δικών του αντίμετρων και από το ΠΑΣΟΚ, ενώ την ίδια στιγμή η άρνηση της κυβέρνησης να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις Μητσοτάκη συντηρεί και την αντιπαράθεση κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης περί του μίγματος της οικονομικής πολιτικής στο πλαίσιο των μνημονιακών δεσμεύσεων.

Πάντως τόσο η αντιπαράθεση με το υπουργείο οικονομικών όσο και με το Μαξίμου δείχνουν τη σαφή πρόθεση της ΝΔ να κλιμακώσει στην κατεύθυνση της πόλωσης. Σ’ αυτό το πλαίσιο το Μοσχάτο εκτιμά ότι βγαίνει από τη δύσκολη θέση στην οποία επεδίωκε να βάλει την αξιωματική αντιπολίτευση η κυβέρνηση σε ότι αφορά την ψήφιση μέτρων και αντίμετρων.

Σε κάθε περίπτωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την κίνηση Μητσοτάκη αποφεύγει κάθε ενδεχόμενο για παρατράγουδα και μουρμούρες στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα όπως αυτά που παρατηρήθηκαν με την άρνηση της ψήφισης του εφάπαξ επιδόματος στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Για τη ΝΔ μάλιστα ακόμα και τα αντίμετρα της κυβέρνησης είναι «ψευτο-αντίμετρα» δεν θα μπορέσουν να εφαρμοστούν καθώς προϋποθέτουν πλεονάσματα της τάξης του 5,5% που όπως σημειώνουν δεν είναι διατηρήσιμα και δεν μπορούν να επαναληφθούν και ως εκ τούτου αποτελούν «φερετζέ» της λιτότητας ενώ ταυτόχρονα τα μέτρα που προϋποθέτονται για την επίτευξή του συνιστά ένα τέταρτο μνημόνιο καθώς προβλέπεται η εφαρμογή μέτρων λιτότητας πέραν της διάρκειας του τρίτου μνημονίου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο ανταγωνισμός των αντίμετρων

Σε ξεχωριστά άρθρα κάθε αντίμετρο

Κικίλιας: Καλούμε τον Τσίπρα να νομοθετήσει τις προτάσεις Μητσοτάκη

SHARE:

24Media Network