“Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη 29 χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του

“Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”: Η ανάρτηση του Κώστα Μπακογιάννη 29 χρόνια μετά τη δολοφονία του πατέρα του
Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης Eurokinissi

Ο Κώστας Μπακογιάννης ήταν μόλις 11 ετών το 1989, όταν δολοφονήθηκε ο πατέρας του και σήμερα, στη "μαύρη" επέτειο της δολοφονίας του, ανέβασε στο προφίλ του στο Facebook μία φωτογραφία με ένα μήνυμα.

Ο Παύλος Μπακογιάννης δολοφονήθηκε στις 26η Σεπτεμβρίου 1989, την ημέρα που η Βουλή επρόκειτο να αποφασίσει αν θα παρέπεμπε τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο για το σκάνδαλο Κοσκωτά, στο πλαίσιο της λεγόμενης “Κάθαρσης” ή “Βρώμικου 89” κατ’ άλλους.

Στις 7:58 το πρωί, πυροβολήθηκε από μία ομάδα τριών ενόπλων στην είσοδο του γραφείου του στην οδό Ομήρου στο Κολωνάκι. Διακομίστηκε βαρύτατα τραυματισμένος στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός”, όπου εξέπνευσε μία ώρα αργότερα. Σύμφωνα με μαρτυρία της συζύγου του στη δίκη της 17Ν, ο Παύλος Μπακογιάννης είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας του στα γραφεία του Συνασπισμού (νυν ΣΥΡΙΖΑ) κι έτσι το επίμαχο πρωινό είπε στον φρουρό του να μην τον συνοδεύσει ως το γραφείο του στο Κολωνάκι.

Ο γιος του Κώστας Μπακογιάννης – νυν περιφεριάρχης Στερεάς Ελλάδας – ήταν μόλις 11 ετών. Σήμερα, 29 χρόνια μετά επέλεξε να αναρτήσει μια συγκινητική φωτογραφία στο λογαριαμσό του στο facebook γράφοντας “Στα ίδια μέρη θα ξαναβρεθούμε”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα