Σταϊκούρας: Για ψηφοθηρικούς λόγους καταθέσατε τώρα την τροπολογία για τα αναδρομικά

Σταϊκούρας: Για ψηφοθηρικούς λόγους καταθέσατε τώρα την τροπολογία για τα αναδρομικά
O Xρήστος Σταϊκούρας Eurokinissi

Ο βουλευτής της ΝΔ επισήμανε ότι και τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση είχε το δημοσιονομικό περιθώριο για συμμόρφωση με τις δικαστικές αποφάσεις για τα αναδρομικά, αλλά δεν το έκανε.

«Ψηφοθηρικοί λόγοι» κι όχι πολιτική βούληση είναι το κίνητρο πίσω από την κυβερνητική τροπολογία για την καταβολή των αναδρομικών, σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος τόνισε ότι «επιτέλους εφαρμόσατε τις δικαστικές αποφάσεις».

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι και τα προηγούμενα χρόνια η κυβέρνηση είχε δημοσιονομικό περιθώριο, και μάλιστα υψηλότερου, για την καταβολή του απαιτούμενου ποσού, όπως δεν το έκανε γιατί ήθελε να την αξιοποιήσει προεκλογικά.

Θύμισε επίσης ότι η κυβέρνηση ως αντιπολίτευση δεν είχε ψηφίσει την διάταξη για επιστροφή μέρους των αναδρομικών που είχε προωθήσει η προηγούμενη κυβέρνησης κι επισήμανε ότι η ΝΔ θα κρατήσει την ίδια στάση και θα ψηφίσει και τη σημερινή τροπολογία.

Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι το ποσό που καταβάλλεται δεν προέρχεται από την καταπολέμηση της κακοδιαχείρισης, της διαφθοράς και της διαπλοκής, αλλά από τη μείωση των δημόσιων επενδύσεων κι εσωτερική στάση πληρωμών.

Αν. Λοβέρδος: Δεν δικαιούστε να παρουσιάζετε ως οικονομική σας πολιτική τη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις

«Θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε την καταβολή των αναδρομικών ο Ανδρέας Λοβέρδος εκ μέρους της ΔΗΣΥ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν δικαιούται να παρουσιάζει ως οικονομική της πολιτική» τη συμμόρφωση με δικαστικές αποφάσεις. Ο Αν. Λοβέρδος αναφέρθηκε και στην συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία σχολιάζοντας ότι «όποιος διαπραγματεύεται με τον κ. Τσίπρα του τα παίρνει όλα», ενώ προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ να συμπεριλάβει στην Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο 16, καθώς σε αυτό βασίστηκε η επίμαχη απόφαση του ΣτΕ για τα Θρησκευτικά, κι όχι στο άρθρο 3.

Γ. Αμυράς: Σήμερα επισήμως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος

Ο Γιώργος Αμυράς εκ μέρους του Ποταμιού επισήμανε ότι «σήμερα επισήμως ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος» αναφερόμενος στο γεγονός ότι για μία τροπολογία τοποθετήθηκαν 12 υπουργοί, καθώς κι οι Π. Καμμένος κι Αλ. Τσίπρας. Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τα χρήματα για τα αναδρομικά εξασφαλίστηκαν από την υπερφορολόγηση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα