Σταϊκούρας: Το ηθικό είναι οι τράπεζες να πληρώσουν τα 550 εκατ

ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ. (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
ΒΟΥΛΗ-ΕΠΙΚΑΙΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ. (EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Επιμένει στις θέσεις του να συμμετέχουν όλοι ισότιμα στα βάρη της κρίσης

Η κυβέρνηση εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετη στην απαίτηση της Τρόικα να μην πληρώσουν οι τράπεζες το ποσό των 550 εκατομμυρίων ευρώ από τα μερίσματα του 2010, που οφείλουν λόγω της κρατικής χρηματοδότησης που είχαν λάβει το 2008.

Σήμερα, μιλώντας στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της αρμόδιας επιτροπής που συζητά το προσχέδιο του Προϋπολογισμού εμφανίστηκε κατηγορηματικός.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2008 είναι σε ισχύ. Ο Προϋπολογισμός του 2012 εκτελείται και προβλέπει την είσπραξη των χρημάτων αυτών. Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει εγκρίνει τη ρύθμιση.

"Το δίκαιο και η ηθική επιβάλλουν να συμμετέχουν όλοι στα βάρη της κρίσης". Επιπλέον συμπερασματικά υπενθύμισε ότι "το ΥΠΟΙΚ λεει ότι ο σχετικός νόμος του 2008 είναι σε εφαρμογή, η Βουλή έχει ψηφίσει τον προϋπολογισμό του 2012 που εμπεριέχει το αντίστοιχο ποσό ως έσοδο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους έχει γνωμοδοτήσει".

Στο μεταξύ, στο θέμα παρενέβη και ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας που κατήγγειλε το αίτημα της Τρόικα να κοπούν από φέτος τα δώρα στους μισθούς και τις συντάξεις για να αντισταθμιστούν τα χρήματα που δεν θα δώσουν οι Τράπεζες.

"Από τη στιγμή που η χώρα δεν έχει λάβει, ως τώρα, τις προγραμματισμένες δόσεις της χρηματοδοτικής στήριξης έχει δημιουργηθεί πρωτοφανής πίεση στην ταμειακή της κατάσταση.

Σταϊκούρας: Προειδοποιητικό μήνυμα για την κατάσταση στα ταμειακά αποθέματα

Πίεση που θα υπάρχει και θα εντείνεται μέχρι τη λήψη της επόμενης δόσης. Να θυμίσω και να τονίσω ότι, υπό προϋποθέσεις βέβαια, θα έπρεπε να αποδεσμευτεί δόση ύψους 31,2 δισ. ευρώ από το 2ο τρίμηνο και 5 δισ. ευρώ από το 3ο τρίμηνο, ενώ εκκρεμεί ακόμη μία δόση ύψους 7,2 δισ. ευρώ για το 4ο τρίμηνο του έτους. Δόσεις των οποίων την καταβολή έχει άμεσα ανάγκη η ελληνική οικονομία" είχε άλλωστε δηλώσει χθες ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προειδοποιώντας για την κατάσταση στα ταμειακά αποθέματα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Παραδοχή Σταϊκούρα: Λιτότητα χωρίς περιθώρια αλλαγής

SHARE:

24Media Network