Σταμάτης σε Καββαδία: 'Κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί είχε δημοσιογράφους σαν και εσάς'

Έκτακτη ειδική συνεδρίαση την Παρασκεευή 11 Ιουλίου 2014, του Α' Θερινού Τμήματος της Βουλής για να αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη "Μικρή ΔΕΗ". Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό τις έντονες αντιδράσεις τους.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Έκτακτη ειδική συνεδρίαση την Παρασκεευή 11 Ιουλίου 2014, του Α' Θερινού Τμήματος της Βουλής για να αποφασίσει αν και εφόσον συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλει το Σύνταγμα, για να ανοίξει η Ολομέλεια και να συζητηθεί το θέμα του δημοψηφίσματος για τη "Μικρή ΔΕΗ". Αυτό αποφασίστηκε στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, μετά από πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, η οποία καταψηφίστηκε από όλους τους εκπροσώπους των κομμάτων της αντιπολίτευσης και υπό τις έντονες αντιδράσεις τους. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Σφοδρή αντιπαράθεση στην Εξεταστική Επιτροπή που ερευνά τα θαλασσοδάνεια στα κανάλια και τα κόμματα

Στην πρωτοφανή παραδοχή ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε για οικονομικούς αλλά για πολιτικούς λόγους προχώρησε ο πρώην υπουργός και δεξί χέρι του Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρης Σταμάτης στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Το θέμα προέκυψε όταν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην δημοσιογράφος της ΕΡΤ Αννέτα Καββαδία καταλόγισε στην Εξεταστική Επιτροπή τον κ. Σταμάτη ότι δεν δικαιούται να μιλά για πολυφωνία όταν ήταν ο ίδιος "ο πρωτεργάτης του μαύρου στην ΕΡΤ".

Καλά κάναμε και την κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί είχε δημοσιογράφους σαν και σας!

"Καλά κάναμε και την κλείσαμε την ΕΡΤ γιατί είχε δημοσιογράφους σαν και σας!" απάντησε ευθαρσώς ο κ. Σταμάτης αποκαλύπτοντας τα κίνητρα της κυβέρνησης Σαμαρά. Κατηγόρησε, μάλιστα, την κυρία Καββαδία και τους υπόλοιπους δημοσιογράφους της ΕΡΤ ότι ήταν "ιεροκήρυκες" και "φερέφωνα" του ΣΥΡΙΖΑ.

ΣΥΡΙΖΑ: Ξεκάθαρη παραδοχή λογοκρισίας

Για «ξεκάθαρη παραδοχή ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια στυγνή και κυνική μορφή λογοκρισίας», κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα λεγόμενα του Δημήτρη Σταμάτη στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Πρόκειται για την αναφορά του κ. Σταμάτη, που παραθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση του, ότι «καλά κάναμε και κλείσαμε την ΕΡΤ, γιατί είχε κάτι ανθρώπους σαν και εσάς που λειτουργούσαν ως φερέφωνα και ιεροκήρυκες του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει το ερώτημα εάν αυτό είναι το όραμα του κ. Μητσοτάκη και της ΝΔ, «όταν μιλούν για πλουραλισμό και αντικειμενική ενημέρωση, όταν κατηγορούν την κυβέρνηση για φίμωση των καναλιών, όταν προασπίζονται, νυχθημερόν, τα δικαιώματα των καναλαρχών», και τονίζει ότι αναμένει την επίσημη θέση τους, καταλήγοντας: "Εκτός αν το "μαύρο" του κ. Σαμαρά έχει αντικατασταθεί από την σιωπή του κ. Μητσοτάκη".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΕΡΤ
SHARE:

24Media Network