Στη Βουλή η δικογραφία για Χαρδούβελη. Στο Ευρωκοινοβούλιο για Ζαργιανόπουλο, Ζαγοράκη

Day 5 - Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget and voting, in Athens, on  Dec. 7, 2014 /  5 -         . , 7 , 2014
Day 5 - Discussion at the plenum of the Greek Parliament of the 2015 draft State Budget and voting, in Athens, on Dec. 7, 2014 / 5 - . , 7 , 2014 NICK PALEOLOGOS / SOOC

Για ποιες περιπτώσεις βουλευτών διαβιβάζονται οι δικογραφίες στη Βουλή

Στη Βουλή διαβιβάζονται δύο δικογραφίες προκειμένου να αποφανθεί εάν πρέπει να κινηθεί η διαδικασία περί ευθύνης υπουργών για  τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη και για την άρση ασυλίας του βουλευτή  του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου.

Παράλληλα, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκαν ακόμη δύο υποθέσεις για  την άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαργιανόπουλου (τέως μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ και της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ) και του ευρωβουλευτή της ΝΔ Θοδωρή Ζαγοράκη.

Συγκεκριμένα το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αποφανθεί εάν θα ενεργοποιηθεί ή όχι διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών για τον κ. Χαρδούβελη μετά την μηνυτήρια αναφορά που έχει καταθέσει (10.9.2014) το  Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι» για παράβαση του άρθρου 244 του Ποινικού Κώδικα, περί «καταπίεσης» που αφορά την επιβολή του ΕΝΦΙΑ.

Η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται με τις βεβαιώσεις του ΕΝΦΙΑ που είχαν υπερβολικές χρεώσεις και σφάλματα.

Συγκεκριμένα οι «Έλληνες Φορολογούμενοι» αναφέρουν, μεταξύ των άλλων, στην μηνυτήρια αναφορά τους: «Κατά την κοινοποίηση των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ, που εκδόθηκαν στις 31.7.2014  «προς όλους τους Έλληνες για τους οποίους έχει εφαρμογή ο νόμος 4223/2013, παρατηρήθηκαν πλήθος υπερβολικών χρεώσεων, χωρίς ωστόσο να είναι κανείς σε θέση να  πληροφορηθεί πως προέκυψαν. Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι πρόκειται για σφάλματα χωρίς ωστόσο να είναι εφικτή η επαλήθευση του σχετικού ισχυρισμού  αφού κανένας Έλληνας φορολογούμενος δεν γνωρίζει πως προέκυψε το ποσό φόρου που του καταλογίστηκε.

Η ασάφεια σε συνδυασμό με τα υπέρογκα ποσά που βεβαίωσε το υπουργείο Οικονομικών, προκάλεσαν κοινωνική αναστάτωση  σε βαθμό που η Κυβέρνηση αναγνώρισε τις υπερβολικές χρεώσεις σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά με ασαφή τρόπο, και αναγκάστηκε να δεσμευθεί για την επανέκδοση εκκαθαριστικών για το σύνολο των υπόχρεων.

Η δεύτερη δικογραφία που διαβιβάστηκε στην Ελληνικό Κοινοβούλιο αφορά τον κ. Καραθανασόπουλο. Τον Ιούλιο του 2010 μαζί με άλλα άτομα απέκλεισαν την είσοδο των απορριμματοφόρων αυτοκινήτων στον ΧΥΤΑ Πατρών, τοποθετώντας και το αυτοκίνητο του βουλευτή, το οποίο του έχει παραχωρηθεί από την Βουλή.

Στην Ευρωβουλή

Στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον κ.  Ζαργιανόπουλο για να αποφασίσει για την άρση ή όχι της ασυλίας του, καθώς φέρεται ότι τέλεσε τα αδικήματα της παράνομης βία και της διατάραξης οικιακής ειρήνης από κοινού.

Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ο κ.  Ζαργιανόπουλο την 4η Μαρτίου 2010 εισήλθε παράνομα σε δημόσια υπηρεσία και συγκεκριμένα στην ΕΡΤ-3 παραμένοντας στο κτίριο παρά την θέληση των αρμοδίων προσώπων της ΕΡΤ-3. Κατά την παραμονή του διέκοψε την ομαλή διεξαγωγή του δελτίου ειδήσεων προκειμένου να διαβάσει ανακοίνωση- απεργιακό δελτίο του ΠΑΜΕ.

Η δικογραφία για τον κ. Ζαγοράκη αφορά στο αδίκημα της σωματικής βλάβης από αμέλεια «παρά υποχρέου δια παραλείψεως». Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαγοράκης με την ιδιότητα του προέδρου του ΠΑΟΚ παρέλειψε αναγκαία «μέτρα εξοπλισμού εργασίας» και δεν μερίμνησε να υπάρχουν σταθερές χειρολαβές σε μεταλλική κλίμακα (σκάλα) εσωτερικού φρεατίου του γηπέδου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ο αλλοδαπός φροντιστής του γηπέδου  να τραυματιστεί και να υποστεί συντριπτικό κάταγμα στο χέρι.

(Φωτογραφία: Sooc.gr)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον ΕΝΦΙΑ. Τρεις περιπτώσεις προσφυγών

SHARE:

24Media Network