Στη Βουλή τροπολογία για συνδικαλιστικό νόμο – Απεργία μόνο με απαρτία ‘50% + 1’

Στη Βουλή τροπολογία για συνδικαλιστικό νόμο – Απεργία μόνο με απαρτία ‘50% + 1’
Eurokinissi

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που επιτρέπει την κήρυξη απεργίας από τα πρωτοβάθμια σωματεία μόνο υπό την προϋπόθεση απαρτίας. Αποτελεί προαπαιτούμενο της Γ' αξιολόγησης.

Αυστηροποίηση του συνδικαλιστικού νόμου που θα καθιστά δυσχερέστερη την κήρυξη απεργίας προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας που κατατέθηκε απόψε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο.

Η τροπολογία που αποτελεί προαπαιτούμενο του μνημονίου προβλέπει ότι για τη συζήτηση και τη λήψη απόφασης κήρυξης απεργίας στις πρωτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον του ενός δεύτερου (50%) των οικονομικά τακτοποιημένων μελών. Μέχρι σήμερα η συγκεκριμένη απόφαση μπορεί να ληφθεί υπό προϋποθέσεις, ακόμη και από το ένα πέμπτο των οικονομικά τακτοποιημένων μελών.

Η τροπολογία έχει ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για το σύστημα δορυφορικών τηλεπικοινωνιών πανελλήνιας και διασυνοριακής εμβέλειας υπό ΕΛΛΑΣ SAT, που συζητείται και ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα