Στην εξεταστική για τα 'θαλασσοδάνεια' ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος

Στην εξεταστική για τα 'θαλασσοδάνεια' ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος

Ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος καταθέτει ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής για τη δανειοδότηση των κομμάτων και των ιδιοκτητών καναλιών, μια μέρα μετά την κατάθεση του κ. Ψυχάρη (Live Εικόνα)

Στην εξεταστική της βουλής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και τηλεοπτικούς σταθμούς ο Θεμιστοκλής Αλαφούζος. Μια μέρα μετά την κατάθεση του Παναγιώτη Ψυχάρη, γιου του Σταύρου, που ομολόγησε πως υπέγραψε «αέρα» 15 εκ. ευρώ για την αναχρηματοδότηση των θαλασσοδανείων του ΔΟΛ.

Δείτε Live Εικόνα από την εξεταστική της βουλής:

"Οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο" έλεγε στα τέλη Ιουλίου ο αδερφός του, Γιάννης Αλαφούζος στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής. Κατήγγειλε, μάλιστα, ότι τα υπόλοιπα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις.

Οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο

Αίσθηση προκάλεσε, τότε, και η παραδοχή του κ. Γ. Αλαφούζου ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν στοχεύουν στο κέρδος όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις της χώρας. "Τα ΜΜΕ δεν είναι η πιο χαρακτηριστική κερδοσκοπική επιχείρηση. Δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία" είπε και ισχυρίστηκε ότι στόχος της εμπλοκής των επιχειρηματιών είναι να "προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο" και να "δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ομολογία Π. Ψυχάρη: Με 'αέρα' έδωσα εγγυήσεις 15 εκ. ευρώ

SHARE: