Στην παράσταση “Ξύπνα Βασίλη” ο Αλέξης Τσίπρας

Στην παράσταση “Ξύπνα Βασίλη” ο Αλέξης Τσίπρας

Το διαχρονικό έργο του Δημήτρη Ψαθά Ξύπνα Βασίλη παρακολούθησε ο πρωθυπουργός στο Εθνικό Θέατρο.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρακολούθησε το βράδυ της Πέμπτης την παράσταση Ξύπνα Βασίλη στο Εθνικό Θέατρο, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Περιστέρα Μπαζιάνα.

Ο πρωθυπουργός ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο instagram φωτογραφικά καρέ από την βραδινή του έξοδο αλλά και ένα story γράφοντας:

“Στην παράσταση «Ξύπνα Βασίλη» στο Εθνικό Θέατρο. Πρωτοποριακή σκηνοθεσία, εξαιρετικές ερμηνείες στο διαχρονικό έργο του Δ. Ψαθά”.

Πρόκειται για μια κωμωδία από τον αξεπέραστό μας συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά για το παιχνίδι του χρήματος έναντι κάθε ιδεολογίας. Η παράσταση είναι σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη.

Η υπόθεση:

“Βρισκόμαστε στα γραφεία του εκδοτικού οίκου Φαρλάκου. Παρακολουθούμε με νέα ματιά μια κωμωδία της νεοελληνικής δραματουργίας που λατρεύτηκε στην κινηματογραφική της εκδοχή ως μια από τις πιο διασκεδαστικές. Ο Βασίλης, συντηρητικών πολιτικών φρονημάτων, και ο Μάνος, προοδευτικών, συγκρούονται για τις συνθήκες εργασίας, αλλά και για το περιεχόμενο των βιβλίων που εκδίδονται. Σημείο αιχμής για την πνευματική διαμάχη, ο ποιητής Φανφάρας και η στρατευμένη συντηρητική ποίησή του. Πολύ γρήγορα, όμως, η τύχη τα φέρνει έτσι ώστε οι πολιτικές πεποιθήσεις των δύο συναδέλφων αλλάζουν και οι καταστάσεις που ακολουθούν δοκιμάζουν τους ήρωες. Ποιος από τους δύο θα καταφέρει να προσαρμοστεί στα ήθη και το πνεύμα της νέας εποχής;”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα