Στήριξη Αβραμόπουλου σε Μητσοτάκη

Στήριξη Αβραμόπουλου σε Μητσοτάκη

Συνάντηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου με τον πρόεδρο της ΝΔ στη βουλή με βασικό μενού το προσφυγικό. Επερώτηση βουλευτών της ΝΔ για την «κυβερνητική λογοκρισία» στα ΜΜΕ αναφορικά με την εκκένωση της Ειδομένης

«Βλέπω με ιδιαίτερη ικανοποίηση την εξέλιξη τον τελευταίο καιρό στο χώρο της παράταξής μας. Δεν παύω να ανήκω σε αυτή τη  μεγάλη οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, όπου έξω με πολύ ενδιαφέρον παρατηρούν τις εξελίξεις στη χώρα. Και απ’ ότι πληροφορούμαι στο Λουξεμβούργο μεθαύριο, θα έχεις και μια σειρά από πολύ σημαντικές επαφές. Τις περιμένουν αυτές τις συναντήσεις οι ηγέτες της Ευρώπης και υπολογίζουν πάρα πολύ σε αυτήν τη συνεργασία» δήλωσε με νόημα απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση των δύο ανδρών στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη βουλή.

Τις ευχαριστίες του προς τον κ. Αβραμόπουλο εξέφρασε ο κ. Μητσοτάκης λέγοντας χαρακτηριστικά «Ευχαριστώ, αγαπητέ Δημήτρη, και για τη συνάντηση, αλλά και για όλη την υπηρεσία που έχεις προσφέρει σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο χαρτοφυλάκιο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε ειδική αναφορά στην Ειδομένη αφήνοντας αιχμές για την ως τώρα στάση της κυβέρνησης και σημειώνοντας ότι «εκκενώθηκε τελικά με πολύ μεγαλύτερη ευκολία απ’ ότι κάποιοι πίστευαν, αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση». Πρόσθεσε δε ότι το πρόβλημα παραμένει και σε άλλες περιοχές όπως το Ελληνικό και κάλεσε την κυβέρνηση να εκπονήσει άμεσα ένα επιχειρησιακό σχέδιο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών με αναλογική γεωγραφική κατανομή σε όλες τις περιφέρειες της χώρας και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Την εκτίμηση ότι πράγματα βελτιώνονται παρά τις δυσκολίες χάριν της συμφωνίας Ευρώπης και Τουρκίας, εξέφρασε ο κ. Αβραμόπουλος ο οποίος επεσήμανε ότι το προσφυγικό δοκιμάζει τη συνοχή της Ευρώπης χαρακτηρίζοντας ακρίτα της Ευρώπης την Ελλάδα. «Θα είμαστε αρωγοί σε οποιαδήποτε προσπάθεια αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ευρωπαϊκή του διάσταση» ανέφερε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επερώτηση ΝΔ για εκκένωση της Ειδομένης

Το επιχειρησιακό σχέδιο της κυβέρνησης σε ότι αφορά την εγκατάσταση των προσφύγων σε καυταλισμούς μετά την εκκένωση της Ειδομένης ζητούν να πληροφορηθούν οι βουλευτές της ΝΔ με επίκαιρη ερώτησή τους προς τον υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή καταγγέλλοντας παράλληλα ως «πρωτοφανή απόφαση κυβερνητικής λογοκρίσιας» την απαγόρευση της κάλυψης της διαδικασίας μεταφοράς των προσφύγων από όλα τα ελληνικά και διεθνή Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πέραν των κρατικών Μέσων Ενημέρωσης ΕΡΤ και ΑΠΕ.

Τη σχετική ερώτηση κατέθεσε προς τον υπουργό Εσωτερικών ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, με συνυπογράφοντες τους βουλευτές του κόμματος, Κώστα Τσιάρα, Γιάννη Βρούτση, Κώστα Τασούλα, Μάνο Κόνσολα, Κώστα Καραμανλή (Σέρρες) , Βασίλη Κικίλια, Απόστολο Βεσυρόπουλο και Θανάση Δαβάκη.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυριάκος Μητσοτάκης
SHARE:

24Media Network