Στήριξη με βαριά καρδιά από τη Γερμανία

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Στην τήρηση των δεσμεύσεων της Ελλάδας επιμένει η Άνγκελα Μέρκελ. Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού, αλλά παρέπεμψε και στην επικείμενη αξιολόγηση από την τρόικα. Παπανδρέου: "Άριστες οι σχέσεις μας με τη Γερμανία" (Vids)

Την ισχυρή πολιτική βούληση της Ελλάδας για την προώθηση σοβαρότατων αλλαγών καθώς και την πιστή εφαρμογή των μέτρων που αποφασίστηκαν, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, σε κοινές δηλώσεις του με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

Επιπροσθέτως ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την πολιτική βούληση της κυβέρνησης τόσο για την αντιμετώπιση της κρίσης, όσο και για την δημιουργία ανταγωνιστικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα ο κ. Παπανδρέου επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το μήνυμα στήριξης από τους Ευρωπαίους εταίρους προς τον ελληνικό λαό, ο οποίος υφίσταται μεγάλες θυσίες.

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ως πολύ θετική χειρονομία την πρόσκληση να απευθυνθεί στους Γερμανούς βιομήχανους, ενώ σε ό,τι αφορά τις ελληνογερμανικές σχέσεις τις χαρακτήρισε "άριστες" τόσο σε διμερές, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΔΕΙΠΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ, ΑΝΓΚΕΛΑ ΜΕΡΚΕΛ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (EUROKINISSI // Β. ΦΙΛΗΣ) EUROKINISSI

Σε ό,τι αφορά την βοήθεια εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι η Ελλάδα προσβλέπει στην συνεργασία σε μια σειρά τομείς που εκτείνονται από την παροχή τεχνογνωσίας, ως τις επενδύσεις, τονίζοντας ότι η χώρα μας έχει ανάγκη την παροχή τεχνογνωσίας.

Χαρακτηρίζοντας ως πολύ θετική εξέλιξη την παρουσία κλιμακίου παροχής τεχνογνωσίας εκ μέρους της Κομισιόν στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός είπε ότι η χώρα μας θα χρησιμοποιήσει τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές.

Μέρκελ: "Η αποτίμηση θα είναι το μέτρο για τη βοήθεια"

Από την μεριά της η κ. Μέρκελ είπε ότι "θέλουμε μια ισχυρή Ελλάδα", προσθέτοντας ότι η χώρα μας πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, παραπέμποντας στην επικείμενη έκθεση της τρόικας

Απαντώντας σε ερωτήσεις η Γερμανίδα καγκελάριος αναγνώρισε ότι ο ελληνικός λαός υφίσταται θυσίες, χωρίς ίσως να έχει άμεση ευθύνη για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Πρόσθεσε ότι γίνεται αποτίμηση των τεκταινομένων στην Ελλάδα από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ και αναφέροντας ότι η αποτίμηση αυτή θα είναι το μέτρο, τόνισε ότι με βάση αυτό το μέτρο θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας ώστε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να ανταποκριθεί στις προδιαγραφές των υποχρεώσεών της.

Τέλος, στην ερώτηση αν θα ενισχυθεί περαιτέρω ο EFSF, η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο γερμανικός κυβερνητικός σχηματισμός θα έχει την πλειοψηφία ώστε να ανταποκριθεί στα δέοντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Με παράδεισο παρομοίασε την Ελλάδα στους Γερμανούς

"Θα δώσουμε κάθε δυνατή υποστήριξη στην Ελλάδα"

Συνάντηση Μέρκελ-Παπανδρέου 1

SHARE:

24Media Network