Στήριξη της Ανοιχτής Πόλης στον Νάσο Ηλιόπουλο: “Κάποιοι επιχείρησαν να τον διασύρουν”

Διαβάζεται σε 3'
Νάσος Ηλιόπουλος
Νάσος Ηλιόπουλος ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Την αμέριστη συμπαράστασή τους στον Νάσο Ηλιόπουλο για τις επιθέσεις που δέχθηκε την Κυριακή εξέφρασαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης.

Την Κυριακή ο Νάσος Ηλιόπουλος έπεσε θύμα συστηματικών διαδικτυακών επιθέσεων και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η πανελλαδική διάσκεψη των 6+6.

Η λέξη “βούρκος” που φέρεται να χρησιμοποίησε στην εισήγησή του παρερμηνεύτηκε φανερά και οι προσωπικές επιθέσεις διαδέχόνταν η μία την άλλη μέχρι που ο κ. Ηλιόπουλος αντέδρασε με δικό του ποστ.

Την Τρίτη εκδήλωσαν την πλήρη υποστήριξή τους στο πρόσωπό του σύντροφοί του από την Ανοιχτή Πόλη, τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας.Τη δήλωση στήριξης υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης Κυριάκος Αγγελάκος,Δέσποινα Αλεβυζάκη, Κώστας Αλεξίου, Ρήγας Αξελός, Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη και Εφη Γιαννοπούλου.

Το κείμενο ως εξής:

Δήλωση στήριξης του συντρόφου μας Νάσου Ηλιόπουλου

Από θέση αρχής αντίθετοι κι αντίθετες στη διαδικτυακή ανθρωποφαγία και στην οργανωμένη δολοφονία χαρακτήρων, δεν θα μπορούσαμε να μη σταθούμε απέναντι σε όσους/ες επιχείρησαν να διασύρουν τον Νάσο Ηλιόπουλο και να μη στηρίξουμε τον σύντροφό μας, με τον οποίο συμπορευτήκαμε και συνεργαστήκαμε επί τέσσερα και πλέον χρόνια, από τη στιγμή που ανακηρύχθηκε υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, ως επικεφαλής της παράταξης Ανοιχτή Πόλη, μέχρι σήμερα, λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωση της θητείας μας στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε καλά και να εκτιμήσουμε τις πολλές αρετές του Νάσου Ηλιόπουλου. Εργατικός και ανιδιοτελής, με υψηλού επιπέδου πολιτική συγκρότηση και πολιτισμό, με ήθος και συντροφικότητα, επί τέσσερα και πλέον χρόνια βρέθηκε μπροστά σε κάθε αγώνα που έγινε στην Αθήνα και δίπλα στους κατοίκους και τις συλλογικότητες που διεκδίκησαν καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη, που υπερασπίστηκαν τον δημόσιο χώρο, απαίτησαν περισσότερο πράσινο ή αντιστάθηκαν στις διακρίσεις, τη μισαλλοδοξία και τη βία.

Κινηματικός και θεσμικός, ο Νάσος κατάφερνε να υπερβαίνει τις όποιες διαφωνίες και να συνθέτει δημιουργικά τις διαφορετικές απόψεις στο εσωτερικό της παράταξης, ενώ στο ευρύτερο πολιτικό πεδίο, κέρδιζε με τη σοβαρότητα και το ήθος του την εκτίμηση και τη συμπάθεια ακόμη και των πολιτικών του αντιπάλων. Την αποτελεσματικότητά του και τις επιτελικές του ικανότητες τις είχε δείξει και από τις θέσεις στις οποίες είχε υπηρετήσει κατά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, και τις επιβεβαίωσε συντονίζοντας την κατά γενική ομολογία επιτυχημένη αντιπολιτευτική στρατηγική της Ανοιχτής Πόλης κατά τη διάρκεια της τρέχουσας θητείας μας.

Βαθιά συντροφικός, βρέθηκε δίπλα στον καθένα και την καθεμιά από εμάς όποτε τον χρειαστήκαμε, και με υψηλή αίσθηση καθήκοντος παρέμεινε στην πρώτη γραμμή της Ανοιχτής Πόλης ακόμη κι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ του ανέθεσε επιπλέον καθήκοντα, αυτά του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος, και τα κατάφερε και στα δυο, υπερβαίνοντας ενίοτε τις αντοχές του. Για όλα αυτά τιμήθηκε από τους/ις ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και εξελέγη πρώτος σε σταυρούς βουλευτής στην Α’ Αθήνας με 20.000 ψήφους σχεδόν.

Μια διαστρεβλωμένη (όπως ο ίδιος βεβαιώνει) φράση του σε μια κλειστή εσωκομματική συνεδρίαση έδωσε το σήμα για να ξεκινήσει ένας οχετός ύβρεων και μια εκστρατεία δολοφονίας χαρακτήρα σε βάρος ενός πολύτιμου συντρόφου, ενός ανθρώπου με σημαντικό πολιτικό κεφάλαιο και ικανότητες στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς εν γένει. Στεκόμαστε δίπλα του, αν και γνωρίζουμε ότι η χυδαιότητα και οι ακρότητες κυριαρχούν τον τελευταίο καιρό, και βλέπουμε με λύπη την πραγματικότητα να επιβεβαιώνει αυτό που είπε και όχι αυτό που ισχυρίζονται ότι είπε οι εμπαθείς και φανατικοί του διαδικτύου.

Με τον Νάσο και τη συντροφικότητα
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Ανοιχτής Πόλης
Κυριάκος Αγγελάκος
Δέσποινα Αλεβυζάκη
Κώστας Αλεξίου
Ρήγας Αξελός
Μαίρη Μαυρή-Βαβαγιάννη
Έφη Γιαννοπούλου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα