Τον Απρίλιο η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ – Συνάντηση με Μπάιντεν

Διαβάζεται σε 2'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν
Κυριάκος Μητσοτάκης και Τζο Μπάιντεν

«Κλείδωσε», όπως όλα δείχνουν, το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και η συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν.

Τον Απρίλιο αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στην Ουάσιγκτον.

Στη συνάντηση των δύο ηγετών αναφέρθηκε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης «City hub events», στην Αλεξανδρούπολη. «Στις 4 Απριλίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Οβάλ Γραφείο, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο “Μπάιντενόπουλο”» δήλωσε ο κ. Τσούνης. «Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αγαπάει την Ελλάδα και τους Ελληνες πάρα πολύ και στεκόμαστε πάντα δίπλα σας» πρόσθεσε.

Κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν, πάντως, πως: “Είμαστε σε συζητήσεις. Δεν έχουμε λάβει ακόμα καμία επιβεβαίωση για καμία ημερομηνία”.

Στην ατζέντα της συνάντησης, όπως είναι αναμενόμενο, θα είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δύο χώρες, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ. Επί τάπητος θα τεθεί, ακόμη, ο πόλεμος στην Ουκρανία και τη Μέση Ανατολή, καθώς και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παρευρεθεί, επίσης, στην εκδήλωση που διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.

Υπενθυμίζεται πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο το ταξίδι ακυρώθηκε λόγω γρίπης του πρωθυπουργού.

Αξίζει να σημειωθεί, δε, πως η επίσκεψη του πρωθυπουργού έρχεται λίγους μήνες μετά τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για τα μαχητικά αεροσκάφη F-35 και το πακέτο “δωρεάν” στρατιωτικού υλικού.

Χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί Πρόεδρος».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα