Στις Μυκήνες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Στις Μυκήνες αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ
ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ Eurokinissi

Τον αρχαιολογικό χώρο επισκέφτηκε αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να διαπιστώσει την κατάσταση μετά την φωτιά

Στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Βουλευτή Αργολίδας, Γιάννη Γκιολα και τους τομεάρχες Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού Γιάννη Ραγκούση και Πάνο Σκουρολιάκο, προκειμένου να διαπιστώσουν την έκταση της καταστροφής που προκάλεσε στα μνημεία η πυρκαγιά της Κυριακής.

Ο Γιάννης Ραγκούσης από την πλευρά του δήλωσε τα εξής:

“Η λειτουργία του κράτους κρίνεται και αυτή εκ του αποτελέσματος και το αποτέλεσμα στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι θλιβερό, είναι θλιβερό για όλους τους Έλληνες και τις Ελληνίδες για την παγκόσμια κοινότητα.

Και είναι θλιβερό γιατί για πρώτη φορά στην ιστορία του αυτός ο τόσο σπουδαίος και σημαντικός παγκοσμίου σημασίας αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ουσιαστικά ανυπεράσπιστος στις φλόγες.

Αυτό ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών δεν το είχε υποστεί, όχι απλώς εδώ και χρόνια αλλά εδώ και αιώνες.

Υπό αυτή την έννοια είναι προφανές ότι υπάρχουν ευθύνες, πρέπει να αναζητηθούν και στο τέλος θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες.

Το πρώτο και αδιαμφισβήτητο συμπέρασμα είναι ότι ο αρχαιολογικός χώρος παραδόθηκε ανυπεράσπιστος στις φλόγες γιατί προφανώς το κράτος του κ. Μητσοτάκη είχε πάει για μπάνιο”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα