Στο ΦΕΚ και οι αποσπάσεις υπαλλήλων στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης

Η αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, Αθήνα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ
Η αίθουσα του Κοινοβουλίου κατά την ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου της Βουλής, Αθήνα Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τι αναφέρει η τροπολογία που κατατέθηκε για τους υπαλλήλους που αποσπώνται στα πολιτικά γραφεία μελών της κυβέρνησης

Εναρμονίζεται το καθεστώς των αποσπασμένων υπαλλήλων με αυτό των μετακλητών σε ό,τι αφορά τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως της μετάβασης στη νέα θέση εργασίας.

Σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ.- Επιλογή Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων και άλλες διατάξεις», «η απόσπαση όσων υπηρετούν στα πολιτικά γραφεία των μελών της κυβέρνησης και των υφυπουργών ανατρέχει στο χρόνο στον οποίο ορίζεται στην απόφαση απόσπασης, εφόσον αυτή δημοσιεύεται εντός διμήνου. Η διάταξη ισχύει από 01.06.2014».

Υποχρέωση δημοσίευσης διορισμού στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως είχαν έως τώρα (σύμφωνα με το Ν.2303/1995, με αναδρομική ισχύ από τις 13 Οκτωβρίου 1993) οι μετακλητοί υπάλληλοι. Πλέον, στη διαδικασία υπάγονται και οι αποσπασμένοι υπάλληλοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Δημόσιο
SHARE:

24Media Network