Στο Μαξίμου οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου και Σάμου για το προσφυγικό

Στο Μαξίμου οι δήμαρχοι Λέσβου, Χίου και Σάμου για το προσφυγικό
ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ .(EUROKINISSI/ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Και οι τρεις έφυγαν ικανοποιημένοι αφού εξέθεσαν τα αιτήματά τους στον πρωθυπουργό - Νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν νωρίτερα οι δήμαρχοι της Λέσβου, της Χίου και της Σάμου που συμμετείχαν μαζί με νησιώτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα την αποσυμφόρηση των νησιών από πρόσφυγες και μετανάστες.

Στη συνάντηση, που διήρκεσε περίπου μια ώρα, ήταν παρών και ο υπουργός Επικράτειας Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ συμμετείχε και εκ μέρους των επιμελητηρίων των τριών νησιών ο Παρασκευάς Φραντζέσκος (β΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου), για το ζήτημα του μειωμένου ΦΠΑ.

Μετά το πέρας της συνάντησης και οι τρεις δήμαρχοι δήλωσαν ικανοποιημένοι, καθώς -όπως είπαν- ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος για τα προβλήματα και συμφώνησε στην ανάγκη να αποσυμφορηθούν τα νησιά.

Ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους για συνάντηση, που υποβλήθηκε μόλις χθες, σχολιάζοντας ότι αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται το ζήτημα από την κυβέρνηση. Παράλληλα πρόσθεσε πως ζητήθηκε από τον πρωθυπουργό η άμεση κινητοποίηση ώστε να βρεθεί η λύση το συντομότερο δυνατό. Βρήκαμε απόλυτη κατανόηση, σημείωσε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας ότι «η Λέσβιος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, δεν μπορούμε να μένουμε στη συμφωνία».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, ο οποίος σημείωσε ότι κάποιες παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο που αφορούν στη συμφωνία για τις επιστροφές στην Τουρκία χρειάζονται χρόνο, ωστόσο τα νησιά δεν μπορούν να περιμένουν. «Έχουμε ξεπεράσει κάθε ανεκτή κατάσταση και για την τοπική κοινωνία και στους πρόσφυγες» δήλωσε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως έμεινε ικανοποιημένος από την συνάντηση.

«Είμαστε εδώ και διεκδικούμε το αυτονόητο, δηλαδή την αποσυμφόρηση και σύμφωνα με όσα συζητήσαμε θα γίνει», τόνισε από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σάμου Μιχάλης Αγγελόπουλος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα