Στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Στο περίπτερο της ΕΡΓΟΣΕ στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας

Κύριο έκθεμα στο περίπτερο είναι τα έργα της εταιρίας, με έμφαση σε αυτά για την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης

Το περίπτερο που έχει στήσει η ΕΡΓΟΣΕ στη ΔΕΘ επισκέφτηκε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη και τον υφυπουργό, Νίκο Μαυραγάνη, την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Κύριο έκθεμα στο περίπτερο είναι τα έργα της εταιρίας, με έμφαση σε αυτά για την ολοκλήρωση του άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης.

Με την ευκαιρία της μετάβασης τους στην Θεσσαλονίκη, ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν και τα έργα που εκτελεί η εταιρία στην Θεσσαλονίκη (Μενεμένη) και στην γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη και ενημερώθηκαν από το προσωπικό της εταιρίας στην Θεσσαλονίκη καθώς και από τους Αναδόχους, για την πορεία των εργασιών.

 

Τα έργα εκτελούνται σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα και αναμένεται να δοθούν σε λειτουργία την άνοιξη του 2018.

Με την νέα ηλεκτροκινούμενη σιδηροδρομική γραμμή Προμαχώνας-Ειδομένη θα εκσυγχρονιστεί ο κύριος διεθνής άξονας της χώρας «Θεσσαλονίκη-Ειδομένη-Σκόπια» με νέα, συντομότερη χάραξη, νέους σύγχρονους σταθμούς και πολλαπλάσια χωρητικότητα ικανή να εξυπηρετεί αυξημένους μεταφορικούς φόρτους.

Ιδιαίτερη σημασία έχουν για τους πολίτες της Θεσσαλονίκης τα έργα που εκτελεί η ΕΡΓΟΣΕ στην Μενεμένη, αφού με την ολοκλήρωση τους θα δοθεί τέλος –μετά από πάρα πολλά χρόνια- στην καθημερινή ταλαιπωρία των κατοίκων λόγω της υφιστάμενης ισόπεδης διάβασης σιδηροδρομικής γραμμής – οδού που προκαλεί κυκλοφοριακές συμφορήσεις σε καίρια και πολυπληθή τμήματα του αστικού ιστού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα