Στο πλευρό του Μπουτάρη, ο Τρεμόπουλος

Στο πλευρό του Μπουτάρη, ο Τρεμόπουλος

Στα "σκαριά" η συνεργασία του Γιάννη Μπουτάρη με τον Μιχάλη Τρεμόπουλο για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τι έγινε στη συνάντηση της Παρασκευής

Την Παρασκευή το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ο νυν περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος, εκπρόσωπος Τύπου και ιδρυτικό μέλος των Οικολόγων Πράσινων, παραιτήθηκε από την ευρωλίστα του κόμματος. Και ήταν μια παραίτηση που συνοδεύτηκε από πλήθος επιθέσεων και καταγγελιών για «μεθοδεύσεις» στη διαμόρφωση της ευρωλίστας και «αναπαραγωγή πελατειακών λογικών». Μάλιστα, λίγες μέρες νωρίτερα είχε προηγηθεί η παραίτηση από τη λίστα και του Νίκου Χρυσόγελου με μία ανάλογη ρητορική.

Την Παρασκευή το απόγευμα  η «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» και η αυτοδιοικητική κίνηση «Οικολογία – Αλληλεγγύη», πραγματοποίησαν κοινή συνάντηση με σκοπό τις δυνατότητες προγραμματικών συγκλίσεων σε μια σειρά θεμάτων αυτοδιοικητικού χαρακτήρα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «Πρωτοβουλίας για τη Θεσσαλονίκη» του Γιάννη Μπουτάρη, έμφαση δόθηκε σε σημεία, όπως τα οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα, «στα οποία οι δύο κινήσεις έχουν διαμορφωμένη κοινή αντίληψη λόγω της αμοιβαίας ευαισθησίας τους».

Μάλιστα, οι συναντήσεις των δύο αναμένεται να συνεχιστούν «το αμέσως επόμενο διάστημα στην κατεύθυνση της συνδιαμόρφωσης πολιτικού και προγραμματικού πλαισίου συμπόρευσης και συνεργασίας», αφήνοντας να εννοηθεί ότι η παραίτηση του Τρεμόπουλου κάθε άλλο παρά «σύμπτωση» μπορεί να είναι ενόψει των επικείμενων τοπικών εκλογών.

Μπουτάρης και Τρεμόπουλος φαίνεται ότι περνούν το «μήνα του μέλιτος» που δεν σκοπεύουν να αφήσουν ανεκμετάλλευτο, παρά το γεγονός ότι το 2010 ο δεύτερος είχε στηρίξει τον Χρήστο Μάτη για τις δημοτικές εκλογές, σε ένα παρελθόν που μάλλον θεωρείται πολύ μακρινό.

(Πηγή: Aftodioikisi.gr)

SHARE:

24Media Network