Στο σκαμνί ο Διονύσης Ψωμιάδης και 27 στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Στο σκαμνί ο Διονύσης Ψωμιάδης και 27 στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Για ποιους λόγους παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη ο αδερφός του έκπτωτου περιφερειάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη. Βαριές οι καμπάνες για 27 στελέχη της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης

Είκοσι οκτώ στελέχη της πρώην Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, ανάμεσα στα οποία και ο αδελφός του Παναγιώτη Ψωμιάδη, Διονύσης, ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης Κώστας Παπαδόπουλος και ο νυν αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Τσαμασλής, παραπέμπονται σε δίκη για τα αδικήματα της απιστίας και της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Οι 28 κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της κατασκευής του δρόμου Θεσσαλονίκης - Ωραιοκάστρου.

Το δικαστικό συμβούλιο στηρίχθηκε στα πορίσματα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που πραγματοποίησαν την αρχική έρευνα, σύμφωνα με τα οποία το Ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε από την υπερκοστολόγηση, με το ποσό των 815.000 ευρώ.

Στο βούλευμα, μεταξύ άλλων αναφέρεται πως οι υπερκοστολογήσεις έγιναν τόσο στη όσο και στην κατασκευή του δρόμου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πρώην υπάλληλοι τεχνικών υπηρεσιών, της τότε Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι κατασκευαστικών εταιρειών.

SHARE: