Το ναυάγιο της συναίνεσης φέρνει δημοψήφισμα

Το ναυάγιο της συναίνεσης φέρνει δημοψήφισμα
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ (ICON PRESS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Icon

Μετά την αδυναμία επίτευξης συναίνεσης και τις αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, μπαίνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος επί της νέας συμφωνίας με την τρόικα

Η άρνηση του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά  για συναίνεση φαίνεται πως έρχεται στο προσκήνιο η επιλογή διενέργειας δημοψηφίσματος επί της νέας συμφωνίας που θα επέλθει με την τρόικα για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.

Διαπιστώνοντας ότι δεν είναι δυνατή η συναίνεση με τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και ερχόμενος αντιμέτωπος με τις οξύτατες αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής, αποφάσισε να ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος.

Διενέργεια δημοψηφίσματος με το ερώτημα αν θα συνεχίσει η Ελλάδα στο δρόμο της Ευρωπαϊκής προοπτικής ή θα αποχωρήσει και θα πορευτεί μόνη της είχε τεθεί και από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δημήτρη Δασκαλόπουλο.

Με αφορμή την πρόταση αυτή, συνεργάτες του πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είναι θετικός προς αυτή την κατεύθυνση και προσέθεταν ότι αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο δημοψηφίσματος στο υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας.

Δεν απέκλειαν μάλιστα το ενδεχόμενο να κατατεθεί από την κυβέρνηση αυτόνομης πρότασης, δεδομένης της αδυναμίας επίτευξης συναίνεσης και των αντιδράσεων στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για τα νέα σκληρά μέτρα.

Οι αποκλίνουσες θέσεις του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, και του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αντώνη Σαμαρά, αναζωπύρωσαν και τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με εκτιμήσεις, είναι να θέσει άπαντες ενώπιον του διλήμματος διάσωση με μεγάλο κόστος ή χρεοκοπία.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα