Στον Αντώνη Σαμαρά οι Πατούλης και Αγοραστός

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην συνάντηση τους την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην συνάντηση τους την Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ πραματοποίησε την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αθήνα ως νέος πρόεδρος της Κομισιόν. (EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Συνάντηση των προέδρων της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού με τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Διαβάστε τι συζήτησαν

Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν την Πέμπτη, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νεοκλεγέντες πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.

Πρόκειται πάντως για δυο θεσμικές θέσεις που έχουν πάρει κεντροδεξιοί και θα τις έχουν για μια 5ετία. Αυτό σημαίνει ότι έχουν πρακτική σημασία για τη Νέα Δημοκρατία, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν πάνε καλά στις εθνικές εκλογές.

Όπως δήλωσε ο κ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε, επίσης, πως «ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση».

Προς την κατεύθυνση αυτήν, είπε, «έχει δώσει ήδη σαφείς εντολές σε όλα τα υπουργεία για επίσπευση των ρυθμών υλοποίησης σειράς παρεμβάσεων που θα διευκολύνουν το έργο της Αυτοδιοίκησης, όπως είναι μεταξύ άλλων η συμμετοχή της Αυτοδιοίκησης στο ΕΣΠΑ και η προώθηση νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν εκκρεμή ζητήματα της Αυτοδιοίκησης».

«Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον» κατέληξε ο κ. Πατούλης.

SHARE:

24Media Network