Ράμμος: Στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων τα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές

Ράμμος: Στον Πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων τα στοιχεία της ΑΔΑΕ για τις υποκλοπές
Χρήστος Ράμμος eurokinissi

Για τα ευρήματα της ΑΔΑΕ μετά τους ελέγχους που διενήργησε ενημερώνει με επιστολή του ο Χρ. Ράμμος τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων και τον υπουργό Δικαιοσύνης απέστειλε ο Χρήστος Ράμμος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS 24/7, η επιστολή απαντά στο σχετικό αίτημα που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τον περασμένο Δεκέμβρη. Υπενθυμίζεται πως τότε, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει από την ανεξάρτητη Αρχή να ερευνήσει αν μια λίστα προσώπων σε κρίσιμα θεσμικά αξιώματα, είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η σημερινή επιστολή της ΑΔΑΕ περιέχει ποιοτικά στοιχεία – χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένα ονόματα – και δεν παραδόθηκε μόνο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ, προχώρησε στην παραπάνω επιστολή στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισμένου νόμου της κυβέρνησης για τη λειτουργία της ΕΥΠ, όπου στο άρθρο 8 παρ. 6 του ν. 5002/2022 προβλέπεται ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ να “ενημερώνει για θέματα άρσεων απορρήτου επικοινωνιών τον πρόεδρο της Βουλής, τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τον υπουργό Δικαιοσύνης”.

Το περιεχόμενο της επιστολής, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να επιβεβαιώνει όσα εδώ και μέρες έχει αποκαλύψει το NEWS 24/7, για τις παρακολουθήσεις 6 προσώπων ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνεται ένας υπουργός, ένας σύμβουλος θεμάτων Εθνικής Ασφάλειας που έχει απομακρυνθεί και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που εμπλέκονται με τα εξοπλιστικά.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής είχε συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα ο οποίος φεύγοντας κρατούσε έναν φάκελο που δεν είχε κατά την είσοδό του, κάτι που δείχνει με σαφήνεια πως στην διάθεση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται τεκμήρια για τις παρακολουθήσεις που διενήργησε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα