Το μετέωρο βήμα του Καρατζαφέρη

Το μετέωρο βήμα του Καρατζαφέρη
ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ (EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Eurokinissi

Με το ένα πόδι εκτός κυβέρνησης ο Γ. Καρατζαφέρης. Υπαινίχθηκε ότι δεν θα υπογράψει το Μνημόνιο 2 (Vids)

Η μαραθώνια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών με τον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο, ολοκληρώθηκε με ένα ποίημα, ένα τραγούδι και μία ανακοίνωση για τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργο Καρατζαφέρη.

Ενώ τα βλέμματα όλου του κόσμου ήταν στραμμένα στη συνάντηση, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε κατά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου να απαγγείλει στίχους από ποίημα του Καβάφη.

“Ο αρνηθείς δεν μετανοιώνει. Αν ρωτιούνταν πάλι, όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ’ όχι το σωστό εις όλην την ζωή του”…

Με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ήθελε να μεταφέρει το μήνυμα πως επιμένει για έγγραφες διαβεβαιώσεις ότι τα μέτρα θα είναι και τα τελευταία.

“Δεν θα σταθώ εμπόδιο”

Λίγη ώρα αργότερα και μέσα από ένα σημείωμα υπήρξε περισσότερο διευκρινιστικός με τα όσα διαδραματίστηκαν στην οκτάωρη διαβούλευση και τη στάση που θα κρατήσει.

“Με σαφήνεια πρέπει να σας πω ότι έχω την αίσθηση -μετά από όλα όσα έχουν συμβεί στους τρεις μήνες- ότι η χώρα υπό την μία ή την άλλη εκδοχή, οδηγείται σε πρωτοφανή δοκιμασία. Οι ευθύνες μας επομένως είναι τεράστιες.

Θέλω να γνωρίζετε ότι δεν προτίθεμαι να “υπογράψω” μια σύμβαση εντός ελάχιστων ωρών της οποίας το περιεχόμενο σε πολλά σημεία δεν με βρίσκει σύμφωνο (ούτε επιθυμώ αργότερα, να παίξω τον απολογητικό ρόλο της Κατσέλη).

Και κυρίως δεν θα “υπογράψω” γιατί δεν μας έχουν προσκομισθεί αυτά τα οποία κ. Πρωθυπουργέ με την επιστολή μου σας ζήτησα.

Ο εκβιαστικός ισχυρισμός και η επιμονή ότι δεν υπάρχει χρόνος, είναι απαράδεκτα και επιπόλαια. Εδώ καλούμαστε να δεσμεύσουμε την Πατρίδα για τα επόμενα 40-50 χρόνια και δεν βρίσκουμε τον χρόνο των ολίγων εβδομάδων;

Σε κάθε περίπτωση, είμαι πέραν των άλλων κάθετα αντίθετος στις τελευταίες νέες απαιτήσεις των Τροϊκανών, για μείωση των κατωτέρων μισθών, την περικοπή των επικουρικών συντάξεων ή π.χ. την περικοπή – κατάργηση του πολυτεκνικού επιδόματος”.

Ευχαριστώ για την μέχρι τώρα συνεργασία μας και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι στις προθέσεις και το αίσθημα της ευθύνης μου, το να σταθώ με τις ενστάσεις μου εμπόδιο στην Κυβέρνηση.

Θα με έχετε σύμμαχο στις όποιες θετικές αποφάσεις σας”.

Μετά τον Καβάφη και ένα μήνυμα πολιτικού περιεχομένου, ο Γιώργος Καρατζαφέρης επέλεξε να κλείσει τη βραδιά -ή καλύτερα ξημέρωμα- με ένα τραγούδι των Beatles.

Έτσι, αποχωρώντας από τα γραφεία του κόμματος στην Καλλιρόης ανέφερε ότι το μόνο πράγμα που μπορεί να πει στις δύο το πρωί είναι το “It is a hard day’s night”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα