Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: Ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: Ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Την μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες ζητά η Ομοσπονδία

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στα νοσοκομεία  και την ένταξη των νοσηλευτών στα ΒΑΕ και την αύξηση των δαπανών στην υγεία πραγματοποιεί η ΠΟΕΔΗΝ.

Με πανό που απεικονίζουν τον Αλέξη Τσίπρα και τον Παύλο Πολάκη έχουν συγκεντεωθεί έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κρατους μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, στο πλαισιο της Παναττικής στάσης εργασίας από τις 11:00 ως τις 15:00 το μεσημέρι. 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία μιλάει για "νέες δυσμενείς εξελίξεις" υπογραμμίζοντας πως οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου "καθορίζουν για άλλη μία φορά ότι ο χρόνος εργασίας με συνεχείς συμβάσεις δεν μπορεί να υπερβαίνει το 24μηνο". Έτσι, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ "η κυβέρνηση έχει μόνο έναν δρόμο. Νομοθετική ρύθμιση κατοχύρωσης του μισθού και της δουλειάς των συμβασιούχων εργαζομένων. Τη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου καθ” ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Τέρμα τα ψέματα και οι υπεκφυγές της κυβέρνησης. Οι Συμβασιούχοι εργαζόμενοι ή θα κατοχυρωθούν με την μονιμοποίησή τους ή θα βρίσκονται σε διαρκή ομηρία και στο τέλος θα απολυθούν".

Συγκέντρωση και πορεία της ΠΟΕΔΗΝ: Ζητούν μονιμοποίηση των συμβασιούχων

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τόνισε πως η κυβέρνηση μειώνει από το 2018 την χρηματοδότηση στα νοσοκομεία και τον ΕΟΠΥΥ κατά 600 εκατομμύρια ευρώ. "Τα δημόσια νοσοκομεία εξαντλούν τις αντοχές τους σε προσωπικό και υποδομές" υπογράμμισε, ενώ όπως είπε είναι ζωτικής σημασίας η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ και του σωματείου του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Υγείας.

SHARE:

24Media Network