Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου

Διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον απεργιακό νόμο που έρχονται με το πολυνομοσχέδιο

Ρεπορτάζ: Μάνος Φραγκιουδάκης

Μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν λίγο πριν τις 09.00 το πρωί έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, διαμαρτυρόμενοι για το πολυνομοσχέδιο. Περίπου 60 άτομα έχουν συγκεντρώθηκαν στο σημείο, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα ακριβώς στην είσοδο του κτιρίου. Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, άνδρας του ΠΑΜΕ φέρεται να γρονθοκόπησε αρχιφύλακα της ΟΠΚΕ στο πρόσωπο.

ADVERTISING

"Καλούμε σήμερα μπροστά από το Μέγαρο Μαξίμου την κυβέρνηση να πάρει πίσω το νομοσχέδιο που φέρνει για την απεργία. Δεν διαπραγματευόμαστε την κατάκτηση αυτή της εργατικής τάξης. Δεν θα αφήσουμε σε χλωρό κλαρί, όχι μόνο την κυβέρνηση αλλά και τα άλλα κόμματα όπως τη Νέα Δημοκρατία που θέλουν να τα ψηφίσουν, να βάλουν χέρι στην οργάνωση των συνδικάτων στη συλλογική πάλη και δράση των εργαζομένων. Καλούμε την κυβέρνηση να νομοθετήσει 751 κατώτερο βασικό μισθό και να επαναφέρει τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας" δήλωσε ο Μανώλης Καραντούσιας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τροφίμων Ποτών.

Οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από το Μέγαρο Μαξίμου και πέρασαν με συνθήματα έξω από τη Βουλή χωρίς ωστόσο να σταματήσουν.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από το Μαξίμου

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους τα μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, το πολυνομοσχέδιο τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Αυτή τη στιγμή εργαζόμενοι από δεκάδες σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου τομέα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πραγματοποιούν δυναμική παρέμβαση στo Mέγαρο Μαξίμου καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει εδώ και τώρα το άθλιο πολυνομοσχέδιο που τσακίζει το δικαίωμα στην απεργία και φέρνει επέκταση των πλειστηριασμών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παίρνοντας τη σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιεί με σθένος ότι εκκρεμότητες είχαν αφήσει. Προχωράει κατά γράμμα όλες τις παραγγελίες του μεγάλου κεφαλαίου, φέρνοντας νέο γύρο ασφυκτικών μέτρων «δημοσιονομικής προσαρμογής» αλλά και καταστολής των εργατικών-λαϊκών αγώνων. Χέρι-χέρι με τη Νέα Δημοκρατία συμβαδίζουν και ψηφίζουν μέτρα απέναντι στη ζωή και τις ανάγκες του εργαζόμενου λαού, χτυπώντας παράλληλα την καρδιά των εργατικών-λαϊκών αγώνων, το δικαίωμα στην απεργία.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε καθημερινή, μαζική, μαχητική, αγωνιστική δράση τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τη νεολαία, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους αγρότες, τους ελευθεροεπαγγελματίες, όλο το λαό. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να στηρίξουν την ΑΠΕΡΓΙΑ των Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων και να αυξηθούν οι αποφάσεις συμμετοχής για την Παρασκευή 12 Γενάρη (12μμ Ομόνοια), ημέρα που το πολυνομοσχέδιο θα βρίσκεται για συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τη Δευτέρα 15 Γενάρη μέρα ψήφισης των μέτρων, το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία σε μεγάλο συλλαλητήριο στις 6μμ στην Ομόνοια.

SHARE:

24Media Network