Σύγκρουση για την αναβολή της συζήτησης για Καμμένο στη Βουλή

Σύγκρουση για την αναβολή της συζήτησης για Καμμένο στη Βουλή
Ανακοίνωση του Προέδρου της Βουλής Νικόλαου Βούτση, σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με το Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Βουλής των Ελλήνων και της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, για την πρόσβαση στο υλικό του "Φακέλου της Κύπρου" και λήψη σχετικής απόφασης, την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) eurokinissi

Σφοδρή πολιτική σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης-ΝΔ πυροδότησε το αίτημα του πρωθυπουργού για αναβολή της συζήτησης σχετικά με την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία

“Επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας” καταγγέλλει ο πρωθυπουργός “φωτογραφίζοντας” ως “ενορχηστρωτή” τη ΝΔ, ενώ ζητεί με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής αναβολή της σχετικής συζήτησης στη Βουλή. Απορρίπτει το αίτημα η ΝΔ, σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Την οξύτατη αντίδραση του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, προκάλεσαν δημοσιεύματα που συνδέουν το προγραμματισμένο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι με την αυριανή συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης προς τον Πάνο Καμμένο για την πώληση στρατιωτικού υλικού στην Σαουδική Αραβία.

‘Γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων’

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, λοιπόν, προαναγγέλλοντας την αποστολή επιστολής εκ μέρους του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κατήγγειλε πως “η Ν.Δ. και τα μέσα που τη στηρίζουν και καθορίζουν εδώ και καιρό την αντιπολιτευτική τακτική της έχουν εξαπολύσει από το πρωί μια γραφική προπαγάνδα δημιουργίας εντυπώσεων”. “Διατείνονται ότι δήθεν ο πρωθυπουργός δεν θα βρίσκεται αύριο στη Γαλλία για να παραλάβει δύο τιμητικά για τη χώρα βραβεία, αλλά προκειμένου να αποφύγει την προσδιορισμένη συζήτηση στη Βουλή της επίκαιρης επερώτησης στον υπουργό Εθνικής Άμυνας”, συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, για να προσθέσει ότι “αν και η προσπάθεια αυτή είναι μάλλον ανάξια σχολιασμού, ο Πρωθυπουργός δεν είναι πλέον διατεθειμένος να ανέχεται τις συκοφαντίες και τις γραφικότητες”. Ο υπουργός Επικρατείας ανήγγειλε ότι ο Αλέξης Τσίπρας, στην επιστολή του προς τον Νίκο Βούτση, ζητεί την μετάθεση της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, ώστε ο Αλέξης Τσίπρας “να παραστεί και να τοποθετηθεί”. “Επειδή ο Πρωθυπουργός θα παραλάβει βραβείο από το περιοδικό Politique Internationale για το πολιτικό του σθένος, μένει να δούμε αν και ο κος Μητσοτάκης διαθέτει έστω ελάχιστο”, κατέληξε ο κ. Τζανακόπουλος, καλώντας τον πρόεδρο της ΝΔ να μην ταχθεί αρνητικά ως προς το αίτημα αναβολής της συζήτησης.

‘Δεν πρόκειται να ανεχθώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις’

Σε ακόμη οξύτερους τόνους κινήθηκε η ίδια η επιστολή του πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας επαναλαμβάνει στην επιστολή του πως “θα βρίσκεται στο Παρίσι, καθώς θα παρευρεθεί σε δύο προγραμματισμένες τελετές βράβευσης, από το περιοδικό Politique International το οποίο τον τιμά με το βραβείο «Πολιτικού σθένους» αλλά και από το Δικηγορικό Σύλλογο ο οποίος τον τιμά με το βραβείο «Προσήλωσης στο Ευρωπαϊκό Ιδεώδες»”.  “Η τιμή αυτή δεν αφορά φυσικά μόνο το πρόσωπο μου αλλά το σύνολο της χώρας η οποία έχει επιδείξει τόσο σθένος για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης όσο και προσήλωση στις ευρωπαϊκές αξίες και το εγχείρημα της ευρωπαϊκής ενοποίησης”, συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας, ενημερώνοντας πως μία ημέρα αργότερα, την Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου, “θα βρίσκεται στις Βρυξέλλες για να παρευρεθεί στην άτυπη θεματική Σύνοδο Κορυφής για την «Ανατολική Εταιρική Σχέση»”.

“Παρ’ όλα αυτά η αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και μερίδα του τύπου ενορχηστρώνει για άλλη μια φορά μια κωμική επιχείρηση παραπληροφόρησης στοχεύοντας να παρουσιάσει την προγραμματισμένη απουσία μου ως  δήθεν απόδραση από την συζήτηση της επίκαιρης επερώτησης στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  κο Πάνο Καμμένο που κατέθεσαν βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης η οποία, ενώ ήταν  αρχικά προσδιορισμένη να συζητηθεί την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, μετατέθηκε για την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης στην Δυτική Αττική, συμπίπτοντας έτσι με το από καιρό προγραμματισμένο ταξίδι μου”, τονίζει, απευθυνόμενος στον Νίκο Βούτση ο Αλέξης Τσίπρας. “Εξ αυτού του λόγου και επειδή δεν πρόκειται να ανεχτώ ανοίκειες και γραφικές επιθέσεις σας ζητώ να μεταθέσετε εκ νέου την συζήτηση της σχετικής επίκαιρης επερώτησης για την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου προκειμένου να παρευρεθώ και να τοποθετηθώ κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Παρά το γεγονός ότι ουδέποτε Πρωθυπουργός της χώρας έχει παρευρεθεί ή πολύ περισσότερο τοποθετηθεί σε διαδικασία επίκαιρης επερώτησης η επιχείρηση συκοφαντίας, παραπληροφόρησης και προπαγάνδας δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μείνει εκ μέρους μου αναπάντητη”, συνεχίζει ο πρωθυπουργός, ο οποίος, αμέσως μετά, πετά το γάντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας: “Και τούτο με την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ως ηθικός αυτουργός της συκοφαντίας θα έχει το πολιτικό σθένος να παρουσιαστεί στη διαδικασία ώστε να υποστηρίξει τα όσα ανυπόστατα έχει τόσες μέρες αναπαράξει η ΝΔ όσο και μεγάλη μερίδα του Τύπου. Ιδού λοιπόν η Ρόδος ιδού και το πήδημα”.

ΝΔ: “Δεν δεχόμαστε αναβολή της συζήτησης”

Πάντως, παρά την σκληρή αντίδραση εκ μέρους της κυβέρνησης, η ΝΔ δεν προτίθεται να στέρξει στην χρονική μετάθεση της συζήτησης, αφού πριν λίγο απέρριψε το σχετικό αίτημα. “Ο πανικός που έχει καταβάλει τον κ. Καμμένο, φαίνεται να μεταδίδεται και στον κ. Τσίπρα που παραδόξως παραμένει σιωπηλός επί 17 ημέρες για το σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο συναρχηγός του”, υπογράμμισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, για να προσθέσει: “Η Νέα Δημοκρατία δεν δέχεται δεύτερη αναβολή της επίκαιρης επερώτησης στη Βουλή και ζητεί από τον κ. Βούτση να πράξει το καθήκον του, σεβόμενος απολύτως την κοινοβουλευτική διαδικασία. Άλλωστε η αυριανή συζήτηση δεν είναι σε επίπεδο Αρχηγών. Αν επιθυμεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συναρχηγό του ας προγραμματίσει εκείνος μια νέα συζήτηση στην Βουλή όποτε το επιθυμεί. Άλλωστε στο θέμα δεν θα εξαντληθεί αύριο…”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα