Σύγκρουση κορυφής για τα Εξάρχεια με φόντο την αξιολόγηση. LIVE EIKONA

Σύγκρουση κορυφής για τα Εξάρχεια με φόντο την αξιολόγηση. LIVE EIKONA

Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

Σε επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη, για τα ζητήματα εγκληματικότητας και προστασίας του πολίτη, απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση του αναφέρεται στις καταστροφές οχημάτων και δημοσίων κτιρίων, τη δράση των αναρχικών και τις ένοπλες επιθέσεις από παραφυάδες της τρομοκρατίας.

Υποστηρίζει ότι τα Εξάρχεια έχουν εξελιχθεί σε «άβατο» για την Ελληνική Αστυνομία, ενώ ανάλογα φαινόμενα συναντάμε και σε άλλες περιοχές της Αττικής, όπως το Ζεφύρι, οι Αχαρνές, ο Ασπρόπυργος, όπου συντηρούνται εστίες απόλυτης ανομίας.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτά τον πρωθυπουργό εάν θα συνεχίσει να ανέχεται “το παρακράτος των Εξαρχείων” και αν έχει τη βούληση να αντιμετωπίσει τη διογκούμενη και αναπτυσσόμενη εγκληματικότητα.

Στο «κόκκινο» βρίσκεται όμως ήδη το πολιτικό θερμόμετρο με το Μαξίμου να κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση πως βρίσκεται σε στρατηγικό αδιέξοδο. Από την Ηρώδου Αττικού χαρακτήριζαν «εκτός τόπου και χρόνου» την ερώτηση που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Αλέξη Τσίπρα για ζητήματα εγκληματικότητας με τον πρωθυπουργό, ωστόσο να σηκώνει το γάντι και να βρίσκεται σήμερα στη Βουλή.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα θεώρησαν πως είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να απαντήσει στις βολές που έχει δεχτεί το τελευταίο διάστημα σχετικά με την μη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αλλά και να στείλει μηνύματα σε όλες τις πλευρές.

Με ατζέντα «νόμος και τάξη» θα προσέλθει όπως είναι φυσικό σήμερα το πρωί στη βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα αντιπαρατεθεί με τον πρωθυπουργό απ’ αφορμή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησής του για την «αύξηση των φαινομένων βίας και την έξαρση της εγκληματικότητας». Σ’ αυτό το πλαίσιο αναμένεται να ζητήσει ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ αλλά και την επανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ που καταργήθηκε πριν από δύο χρόνια από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πάντως η κριτική του κ. Μητσοτάκη προς την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, που αναμένεται σε υψηλούς τόνους και με κατηγορίες για ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ στο «παρακράτος των Εξαρχείων», θα συνδεθεί με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης καθώς σύμφωνα με την άποψη του προέδρου της ΝΔ η ασφάλεια και η δημόσια τάξη είναι προϋπόθεση ανάπτυξης και προσέλκυσης επενδύσεων.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση άλλωστε, ενώ μέσω αυτής της ατζέντας ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να κάνει ανοίγματα στα δεξιά της ΝΔ, έχει χαρακτηρίσει το «νόμος και τάξη» ως ατζέντα «κοινής λογικής».

Πάντως ο κ. Μητσοτάκης έχει προετοιμαστεί για να σηκώσει το γάντι αν προκληθεί από τον πρωθυπουργό για τα ζητήματα της αξιολόγησης. Στη ΝΔ επισημαίνουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι βασικός παράγοντας για το ανέβασμα του λογαριασμού των μέτρων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μητσοτάκης, Τσίπρας
SHARE: